Avukatlara görüş yasağı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Avukatlara görüş yasağı!


 

Son günlerde sık sık hak ihlalleleri ile gündeme gelen Tarsus Ceza İnfaz Kurumları Kampusü ile Mersin E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi’nde avukatların müvekkilleri ile görüşmelerinin engellendiği iddia edildi.

Mehmet Nabi Batuk

OHAL ile avukatlar Yeni Adli Yıla yasaklarla giriyor! Mersin Barosu Çağdaş Avukatlar Grubu’ndan Bilgin Yeşilboğaz, cezaevlerinde müvekkilleri ile görüştürülmediklerini söyleyerek, uygulamanın son bulması için çağrı yaptı!

Olağanüstü Hal Dönemi’nde (OHAL) Yeni Adli Yıl’ın yasaklar ve dağ gibi sorunlarla başladığını söyleyen Yeşilboğaz, durumun her geçen gün daha vahim bir hal aldığını ifade etti.

“AVUKATLARIN SAVUNMA HAKLARI ENGELLENİYOR”

OHAL döneminde cezaevlerinde ve temel savunma hakkında sıkıntıların artış gösterdiğini vurgulayan Yeşilboğaz, “Şuanda cezaevlerinde görüş yasakları var. Avukatlar müvekkilleri ile görüşemiyorlar. Örneğin Mersin ve Tarsus Cezaevlerinde bizleri müvekkilimiz ile görüştürmüyorlar. Avukatların savunma hakları engelleniyor” dedi.  

Türkiye’de son çıkan KHK’lar ile birlikte avukatların anayasal haklarının kısıtlandığı bilgisini de veren Bilgin Yeşilboğaz, “Emniyet Müdürlüğü’nde avukatlara bir ton sorun çıkartılıyor. Geçtiğimiz günlerde bir Emniyet Müdürü; ‘buraya sorun çıkarmaya mı geliyorsunuz’ diyerek avukatları müdürlükten kovdu. Avukatlar X-RAY cihazlarından geçiriliyor, belgeleri üstü başı didik didik aranıyor. Burada ‘adalet nerede’ diye sormak lazım” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA