Arkas’tan Mersin’e devletin 2 katı yatırım | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Arkas’tan Mersin’e devletin 2 katı yatırım


 

Yenice Lojistik Bölgesi’ne, devletin 462 bin metrekare, Arkas’ın ise 800 bin metrekare yatırım yaptığı ortaya çıktı.

Hediye Eroğlu

TCDD tarafından, Mersin’in Tarsus ilçesine bağlı Yenice Mahallesi sınırları içerisinde 462 bin metrekarelik bir alanda inşa edilen Yenice Lojistik Merkezi inşaatı devam ediyor. 

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, inşaat sahasına çıkarma yaparak, çalışmaları yerinde inceledi.

Yenice Lojistik Merkezi Şefi Mahmut Altundağ tarafından karşılanan heyete, Lojistik Merkezi çalışmaları hakkında bilgi verildi. TCDD Yenice Lojistik Merkezinin 462 bin metrekarelik bir alanda yer aldığını bildiren Altundağ, “Bunun dışında özel firmalarında Lojistik Merkez çalışmaları yürütmekte. Bunların başında 800 bin metrekarelik bir alanda Arkas Lojistik firmasının yatırımı gelmekte” dedi.

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı H.Ruhi Koçak da, oda olarak çalışmaları yerinde görerek gerekli destek ve işbirliğini ifade etmek üzere bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi. Koçak, gerek Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanı ve gerekse Yenice Lojistik Merkezi ve Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin hayata geçirilmesiyle bölgemizin önemli bir merkez haline geleceğini belirtti.

Heyet daha sonra Şef Mahmut Altundağ ve Yönetim Kurulu Üyelerine merkez sahasını gezdirdi. Bu arada Arkas Lojistik Operasyon Şefi Halil Hakverdi de firmasının çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundu.

YENİCE LOJİSTİK KÖY PROJESİ

İlk olarak 1999-2002 yılları arasında Adana’ya yapılması düşünülen ancak daha sonra Tarsus’un Yenice mahallesine yapılması kararlaştırılan lojistik köyün kurulma çalışmaları devam ederken merkezin faaliyete girmesiyle kent merkezlerindeki trafik rahatlayacak, taşımacılık hızlanacak, Tarsus yeni istihdam alanına kavuşacak.

Arıklı – Yenice arasında kurulma çalışmaları devam eden lojistik köy, Türkiye’nin ve Ortadoğu’nun en büyük Lojistik Merkezi olması yönüyle öne çıkıyor. Adana ve Mersin dahil olmak üzere tüm indirme-bindirme, makine, teçhizat, bakım ve onarımları bu merkezde yapılacak. Lojistik Köyün kurulmasının ardından Yenice bölgenin en büyük makas aktarma noktası olacak.

Yenice’deki Lojistik köyde konteynır, araç, makine yedek parçası, tarım aletleri, demir, çelik, boru, gıda maddesi, pamuk, seramik, kimyasal madde, çimento, askerî yük ve ambalaj malzemesinin taşınacağı lojistik köyün tamamlanmasıyla birlikte bölgedeki yük taşıma oranın da iki kat artış olacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA