“Gülmen ve Özakça yalnız kalmayacak” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Gülmen ve Özakça yalnız kalmayacak”


 

KESK Mersin Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Sinan Muşlu, 190 gündür açlık grevinde olan eğitimciler; Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın avukatlarının gözaltına alınmasını ve kendilerinin duruşmaya getirilmemesini kınayarak “Yalnızlaştırma girişimlerine asla müsaade etmeyiz” dedi.

Mehmet Nabi Batuk

Kamu Emekçileri Sendikalar Konfederasyonu (KESK) Mersin Şubeler Platformu, Eğitim – Sen Mersin Şubesi’nde düzenlediği basın toplantısında, işlerine geri iade talebi ile 190 günü aşkın süredir açlık grevi eylemlerini sürdüren eğitimciler Nuriye Gülmen’in bugün görülen duruşmasında avukatların gözaltına alınmasını ve Gülmen ve Özakça’nın duruşmaya getirilmemesini kınadı.  SES Mersin Şube Eşbaşkanı Özge Göncü ile Kültür Sanat – Sen Mersin Şube Başkanı İmam Özdemir’in de desteklediği basın açıklamasında konuşan KESK Mersin Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Eğitim – Sen Mersin Şube Başkanı Sinan Muşlu, Nuriye Gülmen ve Semih Özakçanın bir an önce işlerine iade edilmesini talep ederek, “yapılan operasyonlarla ne Nuriye Gülmen’in ne de semih Özakça’nın yalnızlaştırılmasına asla izin vermeyiz” dedi. 

“ÖLÜMDEN AKP İKTİDARI SORUMLU OLACAKTIR”

Konfederasyonlarının; 190 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın sağlıklarından ve yaşamlarından endişe ettiğini dile getiren Sinan Muşlu, “Hükümet bu konuda derhal harekete geçmelidir. Aksi halde yaşamı ve yaşatmayı değil kendi siyasal amaçlarını önceleyen AKP iktidarı sorumlu olacaktır. Haksız ve hukuksuz ihraç edilen tüm emekçiler görevlerine iade edilmelidir” dedi

“HER TÜRLÜ BASKI VE ENGELLEMELERİ PROTESTO EDİYORUZ”

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın Ankara Adliyesi’nde görülen duruşmasına 2 gün kala onlarca avukatlarının gözaltına alınan operasyonu kınayan Muşlu, ayrıca Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın duruşmaya getirilmemesine  de sert tepki gösterdi. Muşlu, “OHAL KHK’siyle ihraç edildikleri işlerine dönmek için yaptıkları açlık grevinin 190’ınci gününde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya yapılan haksız hukuksuz, adaletsiz uygulamaların yanı sıra son olarak gerçekleştirilen operasyon ile savunma haklarına da müdahale edilmiştir.12 Eylül’ün karanlık, faşizan anlayışının devam ettiği AKP’nin sivil darbesiyle kendisini bir kez daha göstermiştir. Konfederasyonumuz üyelerimizin işlerine iade edilmesi başta olmak üzere, savunma hakkının engellenmesinin karşında da her zeminde mücadelesini sürdürecek, yapılan haksız hukuksuz dayatmalara karşı üyelerini savunmaya devam edecektir. Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın yalnız olmadıklarını kamuoyu ile paylaşıyor, haklı ve meşru taleplerine yönelik her türlü baskı ve engellemeleri protesto ediyoruz” diye konuştu. 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA