Gazilere sahip çıkalım! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Gazilere sahip çıkalım!


 

Ulu önder gazi Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik unvanın verildiği Gaziler Günü’nde, gazilere sahip çıkma çağrısı yapıldı.

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Mersin İl Başkanı Halil Kur, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Kur öncelikle, “Hürriyet ve İstiklal benim karakterimdir” diyerek milli mücadeleyi başlatan Mustafa Kemal Atatürk’e Sakarya Meydan Muharebesinden sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde Mareşal Rütbesi ve Gazilik unvanı verildiğini anımsattı. “Türk Milletinin Atatürk’e şükran ve minnetini ifade ettiği bu tarih aynı zamanda gazi ve şehitlerimize duyduğumuz saygının da açık bir göstergesidir” diyen Halil Kur, “Üzerinde yaşadığımız topraklar dünyanın en zor ve hassas bölgesi olup ulusumuz için kanını, canını siper etmiş şehit ve gazilerimiz bağımsızlığımızın, egemenliğimizin ve ulusal birliğimizin simgeleridir. Şehit ve gazi kanıyla sulanmış mukaddes vatan topraklarının savunulmasında sizlerin verdiği emsalsiz mücadeleyi yüce Türk milleti her zaman minnetle anacak, bizlere bıraktığınız mirasa sahip çıkacaktır. Bu millet bunun en güzel örneğini Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde verilen kurtuluş savaşında yaşayarak ‘Ya istiklal ya ölüm’ demiştir. Vatanımızı korumak için üstün bir cesaret ve feragat örneği göstererek canını ortaya koyan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anar aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Tüm Gazilerimizin bu mutlu günü kutlu olsun” dedi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA