Üreticiye can suyu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Üreticiye can suyu


 

Tarım ürünlerinin marketlerde yüksek fiyata satılmasına karşın üreticilerin kan ağladığı haberleri üzerine harekete geçen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, şeftali üreticilerinin Kadın Üretici Pazarları başta olmak üzere kentin her yerinde ürünlerini satabilecekleri müjdesini verdi.

Daha önce tarım üreticileri için birçok destekte bulunan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, şeftali üreticisinin moralini yükseltecek bir uygulama başlattı. Üreticiden 60 kuruş civarında alınan şeftalinin 2,5-5 lira aralığında satıldığına yönelik yayınlanan haberlerin arkasından harekete Başkan Tarhan, üreticilere ürünlerini Mezitli’de satmalarına izin verdi. Üreticiler dilerlerse başta Kadın Üretici Pazarları olmak üzere, kentin istedikleri noktasında ürünlerini satabilecekler. Trafiği aksatmamak koşuluyla, okul, cami, resmi kurum önlerinde, işlek cadde üzerlerinde, mahalle aralarında özel araçları aracılığı ile getirdikleri ürünleri satabilecekler.

ÜRETİCİDEN TÜKETİCİYE DİREK SATIŞ

Her zaman üreticilerin yanında olmaya gayret gösterdiklerini ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Doğal afetlerle tarım girdilerinin pahalılığı ile mücadele eden çiftçilerimiz şimdi de ürünlerinin para etmemesiyle bir kez daha yıkılmış durumdalar. Üreticiden 50-60 kuruşa alınan şeftali pazarda 2,5 Türk Lira, marketlerde 5 liraya kadar çıkabiliyor. Ürün tüketiciye ulaşıncaya kadar kat kat artan fiyatlar üreticiye yansımayınca çiftçimiz krize giriyor. Biz de çiftçimize bir nebze olsun soluk aldırabilmek ve uğradıkları zararı en aza indirebilmek amacıyla böyle bir uygulama başlattık. Dilerlerse üreticilerimiz okul, cami önlerinde, Kadın Üretici Pazarlarımızda toplumsal düzeni bozmadan ve trafiği aksatmadan ürünlerini satabilecekler. Bu sayede vatandaşımız da şeftaliyi marketlerden çok daha ucuza direk çiftçiden en taze şekilde alıp tüketebilecekler” dedi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA