3. Battı-Çıktı projesi yolda | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

3. Battı-Çıktı projesi yolda


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ulaşım sorunlarına çözüm üretmek adına 3’üncü battı-Çıktı projesine start vermeye hazırlanıyor.

Katlı kavşak ve bat-çık projeleri ile karmaşa içerisinde olan Mersin trafiğini rahatlatmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, H. Okan Merzeci-Üniversite Caddesi Katlı Kavşak Projesi için harekete geçti. Proje aşaması başarı ile tamamlanan katlı kavşak projesi trafiğin yoğun olduğu kavşaklardan birisi olan H. Okan Merzeci Bulvarı ve Üniversite Caddesi’nde hayata geçirilecek. Kavşakta doğu-batı yönünde battı-çıktı, 2 şerit gidiş, 2 şerit dönüş, yan yollar ise iki tarafta da ikişer şerit olarak projelendirilirken, Üniversite Caddesi ise 2x3 şerit olarak projelendirildi. Batı yönde üstte kavşağa gelmeden “u” dönüşün verildiği projede sinyalize kavşak yoğunluğunun gereksiz artması durumuna karşı önlem alındı.

Hüseyin Okan Merzeci Üniversite Kavşağı, İsmet İnönü Bulvarı, Vali Şenol Engin Caddesi ve Üniversite Caddesi kesişiminde sinyalize 4 kollu dönel kavşağın, katlı kavşak olarak projelendirilmesi sayesinde eski hemzemin kavşak durumuna göre birçok kazanımı olacak. Mersin’e değer katacak bu katlı kavşak projesi ile Büyükşehir Belediyesi vatandaşların yaşadığı trafik sorununu çözme konusunda büyük bir adım daha atmış olacak.

HEM YAKITTAN, HEM ZAMANDAN TASARRUF

Kentte uyguladığı her projede çevre hassasiyetini gözeterek, doğayı, çevreyi ve ekonomiyi koruyan uygulamaları ile örnek belediyelerden birisi olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, tıpkı Tulumba Kavşağı ve Demokrasi Kavşağı ile ekonomiye ve çevreye sağladığı olumlu etkileri, H.Okan Merzeci-Üniversite Caddesi Katkı Kavşak Projesi ile de sağlayacak.

Hüseyin Okan Merzeci-Üniversite Kavşağı ile vatandaşların trafikte bekleme süresi azalacak, yakıttan tasarruf sağlarken, emisyon kazancı ile hem Mersin ekonomisine hem ülke ekonomisine katkı sağlayacak. Trafikte ki bekleme süresi azaltılması ile egzoz emisyonu da azaltılarak motorlu taşıtlardan kaynaklana hava kirliliği azaltılmış olacak.

Bu proje ile yıllık zaman kazancı 9.691.152 TL, yıllık yakıt tüketimi kazancı 7.653.812 TL, yıllık emisyon kazancı olarak 4.271.848 TL olmak üzere toplamda 21.616.812 TL’lik kazanç ile milli ekonomiye sağladığı kazancın yanında, zaman ve çevre açısından da çok büyük kazanımlar sağlanacak. Yakıttan tasarruf, amortisman, lastik aşınması, zaman kazancı gibi pek çok konuda sürücüleri rahatlatacak olan kavşağın senelik kazancı ekonomiye yaklaşık 22 milyon lira olarak dönecek. Bu kavşaklarla Mersin kazanacak, Mersinli kazanacak. Vatandaşların dakikalarca, saatlerce trafikte bekleyerek israf ettiği akaryakıt ücreti cebinde kalacak ve ekstra para ödemeyecek. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA