Anamur’dan mağarada fuar tanıtımı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Anamur’dan mağarada fuar tanıtımı


 

Bu yıl 4’üncüsü gerçekleşecek olan “Anamur Tarım ve Gıda Fuarı”nın tanıtım toplantısı, Anamur Belediye Başkanlığı ev sahipliğinde Köşekbükü Astım Mağarası’nda gerçekleşti.

Toplantıya, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Feridun Torunoğlu, Anamur Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş, CRN Firma Temsilcisi Mustafa Başar, Anamur Ziraat Mühendisleri Odası temsilcileri, MUZ-BİR temsilcileri, İlçe Tarım Müdürlüğü temsilcileri, Mersin Büyükşehir Belediyesi Koordinasyon Müdürlüğü  ve basın mensupları katıldı. Katılımcılar toplantı öncesi mağarayı gezerek, bilgi aldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Türe, fuar ile ilgili özellikle ilk yıllarda yaşanan ‘olur mu? olmaz mı? ‘gibi korkuların aşıldığını ve her geçen yıl biraz daha başarılı hale gelindiğini vurgulayarak cümlelerine başladı.

“TÜRKİYE’DE İLK OLDUK”

“Türkiye’de bir ilk olduk” diyen Mehmet Türe, “İlçede yapılan ilk Tarım Fuarı olduk. El ele vererek gerçekten ülkemize bölgemize yakışır bir fuar ortaya çıkardık. Biz birlik olarak bir zoru başardık. Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odamız, CNR firmamız, sivil toplum kuruluşlarımız ve halkımızın desteği ile bu yeni doğmuş çocuğu 4 yaşına getirdik. Maalesef ki çevremizdeki hainlerle ülke içindeki hainlerin el ele vermesi ile bir darbe girişimini atlattık. Ülkemiz ister istemez bu durumdan ekonomik olarak da etkilendi. Artık: ‘biz darbeyi nasıl atlattık, nasıl bastırdık’ diye değil de, bu darbenin izlerini nasıl sileriz, ülkenin düze çıkması için biz yerel yönetimler, dernekler STK’lar olarak neler yapabiliri konusunu tartışmalı, onun  peşine düşmeliyiz. Geçmişte kurumlar arası bazı sıkıntılar olsa da artık buradayız, biziz. Ülkemizde birçok sakıntı var. Ancak Anamur çok şanslı bir bölge. Bereketli topraklara sahibiz, turizm var. En büyük sorunlarımızdan birisi ulaşımdı ancak bu konu ile ilgili sıkıntılar da tek tek çözülüyor. Yakında bir limanımız olacak. Ama tarımdan da taviz vermemek gerek. Bugün ülkemizde tarım giderek azalıyor, dışarıya bağlı hale geliyoruz. Tarım adına da bir şeyler yapmak lazım ve burada görev bize düşüyor. Ülkenin en verimli topraklarının olduğu bir ilçede yaşıyoruz. Bu tarz projeleri devam ettirmeliyiz. Ülkemiz,  ilçemiz için katılımcıların sayısı arttırılmalı, bakanlarımızın, valimizin, büyükşehir belediye başkanımızı fuarımızda görmeliyiz” şeklinde konuştu.

“TEK VUCUT OLMALIYIZ”

Daha sonra söz alan Anamur TTSO Başkanı Ferudun Torunoğlu da, fuara sahip çıkılması gerektiğini, organizasyonun herkesin olduğunu vurguladı. “Bu fuar için hep birlikte çok emek sarf ettik” diyen Başkan Torunoğlu, “Bu fuar ilk yıl 60 katılımcı ile hizmet verdi. Sonra her yıl biraz daha büyüdük. Bu fuarda dava birse hedef birse tek vücut olmalıyız. Bazı sıkıntılar yaşadık kurumlar arası, ama artık bunları aştık. Artık birlik ve beraberlik içinde olacağız. Aynı sorunlar tekrar yaşanmamalı. Her kurumdan genç dinamik başarılı insanlar seçelim. Onlara sorumluluklar, görevler verelim. Yaşanacak sorunları kapatacak, olayları sürükleyecek geçleri değerlendirelim. Sadece Anamur’la sınırlı kalmamalı çevre il ve ilçelerden katılımcıların olması sağlanmalı. Aslında biz bunları sağladık, ama daha genişletilmeli. Yeni fuarlarda yapılabilir. Mesela Anamur’un doğallığını bozmayacak bir emlak fuarı da yapılabilir. Katardan Arap ülkelerinden yatırımcıları bölgemize çekebiliriz. Bunun örnekleri çok çevremizde yapılabilir“ şeklinde konuştu.

HAYAL GERÇEK OLDU

Fuar hakkında bilgi veren, CNR temsilcisi Mustafa Başar da, masada bulunan herkesin bir hayalle yola çıktığını ve o hayali gerçekleştirdiğini dile getirdi. Başar, “4 yıl önce Anamur a bir ilçede fuar nasıl olur korkusu ile geldik. Bir baktık 4 yılı aşmışız. Her yıl biraz daha büyüyerek. Bir hayalle yola çıktık ve başardık. Önümüzde daha güzel günler olacak, daha iyi işler çıkartacağız. CNR ve Anamur bir arada olduğu için şanslıyız” şeklinde konuştu.

Sözlerine ilçenin tarım konusundaki yatırımına dikkat çekerek devam eden Başar, Anamur’un yıllık bir milyar TL girdisi olan bir ilçe olduğunu ve işbirliği ile daha iyi işler çıkartılabileceğini vurguladı. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA