Gururumuz oldu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Gururumuz oldu


 

MEÜ Piyano Ana Sanat Dalı öğrencisi Özgür Deniz Akalın, 4. Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması’ndan ödülle döndü. Akalın birinciliği Londra Kraliyet Müzik Koleji öğrencisi 21 yaşındaki Tolga Atalay Ün ile paylaştı.

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Devlet Konservatuvarı Piyano Ana Sanat Dalı öğrencimiz Özgür Deniz Akalın, 14.Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali bünyesinde düzenlenen 4. Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması’ndan ödülle döndü.

Cumhuriyet tarihimizin en önemli bestecilerinden Ahmed Adnan Saygun adına düzenlenen yarışma, 15–19 Ağustos 2017 tarihleri arasında Bodrum’un Gümüşlük Mahallesi’ndeki festival merkezinde gerçekleşti. 18 yaşındaki lisans 2’nci sınıf öğrencisi Akalın, birinciliği Londra Kraliyet Müzik Koleji öğrencisi 21 yaşındaki Tolga Atalay Ün ile paylaştı.

 Birinciliği paylaşanlar 5 biner TL ile ödüllendirilirken, Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali konser programında yer almaya ve İstanbul Orchestra’Sion’la bir konser vermeye de hak kazandı. İki ayrı grupta yarışan genç yeteneklerden dereceye girenler ödüllerini jüri başkanı Gülsin Onay’ın elinden aldı.

JÜRİ ÜYELERİ ARASINDA DÜNYACA ÜNLÜ PİYANİSTLER VAR

Bodrum Klasik Müzik Derneği’nin, büyük besteci Saygun’un adını yaşatmak ve gençleri teşvik etmek amacıyla düzenlediği yarışmanın jüri üyeleri arasında dünyaca ünlü piyanistler yer aldı. Jüri başkanlığını Devlet Sanatçısı Gülsin Onay’ın yaptığı yarışmanın jüri üyeleri arasında İtalya’dan Romano Pallottini; Küba’dan Mauricio Vallina ve Rusya’dan Ilya Itin yer aldı. Yarışmanın sanat yönetmenliğini ise Piyanist Eren Levendoğlu üstlendi.

Anne ve babası başta olmak üzere ailesinin ve yakın çevresinin müzikle ilgilenmesinden dolayı küçük yaştan beri müzikle iç içe olan Akalın, müzik eğitimine 8 yaşında başladı. Öğr. Gör. Miroslav Dacic ile çalışan Akalın, 2015 yılında 65 kişinin başvurduğu Anadolu Senfoni Orkestrası’nın seçmelerinden başarıyla geçti. Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası (TUGFO) 2015 yaz dönemi seçmelerinde de orkestraya girmeye hak kazanan Akalın, 2016 yılında ise Eskişehir Senfoni Orkestrası ile 24 Mart günü gerçekleşen konserde solist olarak çaldı. Akalın ayrıca 2017 yılının Mayıs ayında Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ve Akdeniz Opera ve Bale Kulübü işbirliği ile düzenlenen 3. Akdeniz Öğrenci Oda Müziği Yarışması’nda birinci ve ikinci oldu.

15–19 Ağustos 2017 tarihleri arasında Bodrum’un Gümüşlük Mahallesi’ndeki festival merkezinde gerçekleşen 4. Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması’nda ödül alan Akalın, yarışmanın sahilde olmasından dolayı farklı ve adaptasyonu zor olduğunu kaydetti. Yarışmanın sonucundan duyduğu mutluluğu ifade eden Akalın, bireye ve topluma ışık tutan bir anlayışla çalışmalarını sürdüreceğini dile getirdi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA