Akdeniz’de renkli toplu sünnet şöleni | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Akdeniz’de renkli toplu sünnet şöleni


 

Akdeniz’de organize edilen şölende 33 çocuğun toplu sünnet töreni gerçekleştirildi. Roman havalarıyla başlayan ve mahalli sanatçıların şarkılarıyla coşku içinde süren renkli şölen saatlerce sürdü ve başladığı gibi yine Roman havalarıyla sona erdi.

Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk’un ev sahipliği yaptığı sünnet şölenine, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Ak Parti Milletvekilleri Hacı Özkan, Ali Cumhur Taşkın ve Yılmaz Tezcan, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Ak Parti İl ve İlçe Başkanları, muhtarlar ile 7’den 70’e yüzlerce Roman vatandaş katıldı. Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce organize edilen etkinlikte, mahalli sanatçılar şarkılarıyla alanı dolduran yüzlerce kişiyi coşturdu, Roman havalarıyla başlayan etkinlikte aileler, sünnet olacak çocuklarıyla fotoğraf çektirmek için birbirleriyle yarıştı. Mersin Romanlar ve Müzisyenler Derneği Başkanı Talip Moğultekin, şölenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti, şükranlarını sundu.

“ROMAN HAVASI PROJESİ HAYATA GEÇİYOR”

Pamuk ise, Akdeniz ilçesinin, tüm farklılıkları içinde barındıran zengin bir kültürel ve sosyal yapıya sahip olduğunun altını çizdi. Pamuk, “sözlerini şöyle sürdürdü: “Mersin Valiliğimizin önderliğinde, Akdeniz Kaymakamlığı olarak Roman Havası ismiyle SODES programı kapsamında bir proje hazırladık. Projemiz, Kalkınma Bakanlığımızın onayı ile yürürlüğe girdi. Bir yıl sürece bu projede, özellikle Roman vatandaşlarımıza dönük sosyal ve kültürel faaliyetlerin yanı sıra, iş ve meslek edindirme kurslarımız da devam edecek. Bu sayede birçok Roman vatandaşımız iş ve aş sahibi olacaklardır.”

Konuşmasının ardından Bakan Lütfi Elvan; Vali İhsan Su, Ak Parti Milletvekilleri, Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk ve protokol üyeleri ile birlikte sünnet olacak çocuklara birer çeyrek altın taktı, çocuklar ve aileleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Duaların da okunduğu şölen, başladığı gibi yine Roman havaları eşliğinde akşam saatlerine kadar devam etti. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA