Tarihi Kentler Birliği ‘yeryüzü cenneti’ Mersin’de buluşuyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tarihi Kentler Birliği ‘yeryüzü cenneti’ Mersin’de buluşuyor


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi ve kültürel açıdan önemli bir noktaya getirilmesinin ardından, dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Mersin, 22-23 Eylül tarihleri arasında Tarihi Kentler Birliği Toplantısı’na ev sahipliği yapacak.

Yerel yönetimler ile meslek ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirerek, kentlerin tarihsel, kültürel ve doğal dokusunun korunmasını, tanıtımını sağlamak amacıyla 2000 yılında Bursa’da kurulan ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin de 14.03.2015 tarih ve 147 sayılı meclis kararı ile üyesi olduğu Tarihi Kentler Birliği’nin, 2017 Yılı 2. Olağan Meclis Toplantısı 22-23 Eylül tarihlerinde ülkemizin her bölgesinden gelecek olan belediye başkanları ve meclis üyelerinin katılımıyla, Mersin Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Mersin’de gerçekleştirilecek.

KÜLTÜREL MİRASA BÜTÜNCÜL BAKIŞ VE MERSİN

Tarihi Kentler Birliği Buluşması’nın ilk gününde, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın yanı sıra birçok akademisyen de yer alacak.

Toplantının ikinci gününde gerçekleştirilecek olan “2018’e Doğru Kültürel Mirasa Bütüncül Bakış ve Mersin Örneği” konulu panelin oturum başkanlığını Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yapacak. Toplantıda, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın “Mersin Bütününde Kültürel Miras Öncelikli Tasarımlar ve Uygulamalar” konulu sunumu ile Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı Şehir Plancısı Esra Karataş’ın “Çukurova Bölgesinde Rota Çalışmaları ve Yeni İşbirlikleri” adlı paneli de yer alacak.

Toplantı ile ilgili genel değerlendirmeleri Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen yapacak. Toplantının kapanış konuşmalarını ise Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yapacak. Tarihi Kentler Birliği Toplantısı, misafirlerin Kent İnceleme Gezisi adı altında Soli Pompeiopolis Antik Kenti, Arkeoloji Müzesi, Tarihi Tarsus Evleri ve Hz. Danyal Pemgamberin kabrini gezmesi ile son bulacak. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA