Liman-Hal Kavşağı’nda Niyet 2017, kısmet 2018! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Liman-Hal Kavşağı’nda Niyet 2017, kısmet 2018!


 

Liman-Hal köprülü Kavşak yapımı için geçen yıl ki temel atma töreninde yüklenici firma sahibinden inşaatın 2017 sonuna kadar tamamlanması sözünü alan Bakan Elvan, önceki gün inşaatın 2018 yılı Nisan ayında tamamlanacağını açıkladı.

Haber Merkezi

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan beraberinde Mersin Valisi Ali İhsan Su ile birlikte şantiye alanında incelemelerde bulundu. Buradaki çalışmanın zor ve emek isteyen bir proje olduğunu belirten Elvan, köprünün, yan yolları ve bağlantılarıyla birlikte 2.5 kilometreye uzandığını söyledi. Liman-Hal yolu sözünü 1 Kasım seçimlerinde verdiklerini ve hemen çalışmalara başladıklarını kaydeden Elvan, "Şu anda çalışmalar gayet iyi gidiyor. Yüklenici firma 24 saat boyunca, gece gündüz yolu bir an önce bitirip, trafiği rahatlatmak için çalışmalarını sürdürüyor. İnşallah aralık ayı sonu itibarıyla yan yolları açacaklar. Nisan 2018 gibi de inşallah bu liman ve hal kavşağımızın açılışını gerçekleştireceğiz" dedi.

Yol çalışması nedeniyle trafikte yaşanan sıkıntıları bildiklerini vurgulayan Elvan, "Özellikle bu yolu kullananların sıkıntıları olduğunu biliyorum. Yol yapımından dolayı oluşan trafik nedeniyle zaman zaman sıkıntı çekiyorlar ama bunun da başka yolu yok. 24 saat bazlı, cumartesi, pazar demeden herkes çalışıyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

“MERSİN KENT MERKEZİNİN, ÖZELLİKLE ULAŞIM ALTYAPISI İTİBARIYLA OLDUKÇA KÖTÜ DURUMDA”

Elvan, ayrıca trafik yoğunluğunun olduğu merkez Toroslar ilçesindeki mezarlık bölgesinde de iki adet alt geçidin yapılacağını dile getirerek, Karayolları Bölge Müdürlüğünce yapılacak olan alt geçitleri 2018 yılının ilk yarısında bitirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Mersin kent merkezinin, özellikle ulaşım altyapısı itibarıyla oldukça kötü durumda olduğunu, fazlasıyla trafik yoğunluğunun yaşandığını Kaydeden Elvan, “2 milyon nüfuslu Mersin'de maalesef şu anda 2 tane alt geçit var. Bu tabii ki yeterli değil. Büyükşehir Belediyesinin bu noktada özellikle alt geçit yapma konusunda belki zorlanması nedeniyle, biz de Karayolları Genel Müdürlüğümüze, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımıza ricada bulunduk. Bu çerçevede biliyorsunuz mezarlık bölgesindeki yolu, karayolları ağına aldık. Bölge Müdürlüğümüz de gerekli proje çalışmalarını tamamladı. Yapım ihalesine çıktı. Bu konuda Mersinli hemşerilerimize destek vermeye çalışıyoruz. Merkezdeki iki alt geçide ek olarak Erdemli ilçesinin girişinde de trafiği rahatlatmak adına 2 veya 3 üst geçit daha yapacağız. Temel hedefimiz bir an evvel Mersinli hemşerilerimizin özellikle trafikte rahat bir nefes alabilmeleri. Bu konuda gayretimiz devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Bakan Elvan, temel atma sırasında yüklenici firma sahibinden kavşak inşaatının 2017 sonuna kadar tamamlanması sözünü almıştı. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA