Akşener’in arkasında halk var! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Akşener’in arkasında halk var!


 

Meral Akşener ile birlikte; korkutulmuş, sindirilmiş insanlara güçlü bir iktidar ve hizmet için ülkeye bir seçenek olarak yola çıktıklarını söyleyen Mahmut Özsavran, “Akşener’in arkasında halk var! Gümbür gümbür geliyoruz” dedi.

Mehmet Nabi Batuk – Hediye Eroğlu

Meral Akşener’in önderliğinde kurulacak partinin hazırlık çalışmaları sürürken, Değişimin Ana Gücü Mersin Hareketi Başkanı Mahmut Özsavran, gazetemize yaptığı açıklama ile amaçlarını ve hedeflerini anlattı.

Meral Akşener ile birlikte; korkutulmuş, sindirilmiş insanlara güçlü bir iktidar ve hizmet için ülkeye bir seçenek olarak yola çıktıklarını söyleyen Özsavran, “Gümbür gümbür geliyoruz. Tüm insanlara kapımız açık. Ufuktaki iktidardır bu oluşum” dedi.

 

“GÖREVE HAZIRIZ”

SORU: Parti kurulum çalışmaları tamamlanmadı. Ancak teşkilat adına resmi bir görevlendirme yapıldı mı?

M. ÖZSAVRAN: Henüz böyle bir görevlendirme olmadı. Ancak bizler 21 aydır MHP genel başkanlığı adaylığı ve sonrasında Türk Milliyetçiliği Hayır Diyor Platformu’nda, Meral Akşener’in yolunda, izinde desteklerimize devam ettik. Şimdilerle bir parti kurulma süreci var ve bu süreç içerisinde de sayın Akşener’e Mersin’de katkı olma çabasındayız. Ama bu görev beklentisi olduğumuz anlamına gelmiyor. Her hangi bir adaylığımız söz konusu değildir ancak biz büyüklerimizden şöyle öğrendik; görev beklenilmez, verildiğinde ‘yapamayız’ denilmez. Görevden kaçmayız.

 

“İNSANLAR İNDİRİLMİŞ, KORKUTULMUŞ DURUMDA”

SORU: Neden yola çıktı bu hareket?

M. ÖZSAVRAN: Şuanda ülkede siyasette büyük bir tıkanma var.  İnsanlar farklı sıkıntılar içerisinde. İktidara destek verenlerin, ‘Başka bir seçenek mi var? Soruları ile karşılaşıyoruz. Yani kısaca vatandaş; ‘başka bir seçenek yok’ diyorlar. İnsanlar siyaseten daralmış, sıkışmış, bir bölgedeler. Kendilerine siyaset yapacak alan bulamıyorlar. CHP’ye oy veriyorlar, elinden geldiğince anamuhalefet görevini üstlenmeye çalışıyor ama iktidara yönelik hamlelerinde sonuç alamıyor, etkili bir vuruş yapamıyor. MHP desek, mevcut yapısı, durumu ortada. İnsanlar dayatmacı bir zihniyet ile karşı karşıya olduklarını söylüyorlar. İnsanlar indirilmiş, korkutulmuş durumdalar. Yerelde ve geneldeki siyasiler; tekmili kıyafet ile sokağa çıksınlar ve halkı dinlesinler. Bakın neler anlatıyorlar.

İnsanlar bir arayış içerisindeler. Alternatif arıyorlar. Pek çok anket yapılıyor ve insanlara ‘yarın seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz? Deniliyor ve şıklar arasında 4 parti var. Bu vatandaşların yüzde 13’ü, ‘Meral Akşener’in kuracağı partisinden sonra karar vermek istiyorum’ diyor. Oysa şıklar arasında Meral Akşener’in adı dahi yok. Bu; ülkede alternatif beklentisi olduğunu gösteriyor.

 

“GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYORUZ”

SORU: Sizce bu başarı nasıl yakalandı?

M. ÖZSAVRAN: Halkın yüzü Meral Akşener’e döndü. Biz Akdeniz’den Karadeniz’e nereye gidersek gidelim bunu görüyoruz. Ne yaparsanız yapın, ne tür karalamalar yaparsanız yapın, bu her geçen gün sayın Akşener’in puanının yukarı taşıyor. Çünkü halk yeni bir şey olsun beklentisi içerisinde. Bugün bir anamuhalefet partisi lideri cezaevine gönderilmekle itham ediliyor ama sayın Akşener çok rahat. Gümbür gümbür geliyor, bu bir dip tsunamisine benziyor. Dipten bir geliş var. Sayın Akşener ve ekibi olarak bizlerin her hangi bir korkumuz, endişemiz yok. Son derece rahatız ve çok ciddi çalışmalar içerisindeyiz. Çok da güzel geliyoruz. En büyük sebebi de; bunun bir halk hareketine dönüşmesi, arkasında halkın olması. Halktan, sandıktan kaçılmaz diyoruz. Halk ve sandık kimin arkasında, bunu da en kısa sürede göreceğiz.

 

“TÜM İNSANLARA KAPIMIZ SONUNA KADAR AÇIK”

SORU: Bu hareket nasıl bir kitleyi kapsıyor?

M. ÖZSAVRAN: Sayın Akşener’in ve bizlerin; terörle bağlantısı olmayan, terör sempatizanı olmayan, adı terörün; FETÖ veya bir başka örgüt hiç birine bulaşmamış, ihanet kadrolarında yer almayan, her insanı kucaklayan, merkezde, elini taşın altına koymak isteyen, ülkenin geleceği ile ilgili söz sahibi olmak isteyen herkese kapısı açık. Her hangi bir önyargımız yok, tüm insanlara kapımız sonuna kadar açık. Biz Türkiye’yi kucaklayan, ülkenin tamamına talip bir yapı oluşturuyoruz. Biz; toplumun tüm kesimlerden insanlarımızın bir araya geldiği çok büyük bir aileyiz. İçimizde şucu, bucu, şuradan gelen, buradan gelen gibi bir söylem yok, her hangi bir şekilde bir ayrıştırma içerisine girmiyoruz. Hiçbir siyasi partinin tabanına da talip değiliz. Biz ülkenin geneline, geleceğine talibiz. Yüzde 50 - 1’e talibiz. Yüzde 3’lere veya anamuhalefet olmaya razı değiliz. Burada hedef ve çıkılan yol böyle değil. Şuanda tüm gönül verenler tamamen hedefe kilitlenmiş durumdalar.

 

“KADINLARIMIZ BELKİ DE İLK DEFA KENDİNİ TEMSİL EDİLMİŞ HİSSEDECEK”

SORU: Meral Akşener’in kadın bir lider olarak öne çıkmasını nasıl derlendiriyorsunuz?

M. ÖZSAVRAN: Hanımefendinin kendi deklarasyonundan bir kesit belirtmek istiyorum; “Ben pasif ayrımcılık yapacağım’ diyor. Bizim yaptığımız mitinglerde, toplantılarda hanımefendiler en öne alındılar. Bizim oluşumumuzda kadınlar önde olacak. Ayrıca bu oluşumun içerisinde beklide Türkiye’de bir ilk yaşanacak ve kuracağımızı parti de kadın kolları olmayacak çünkü buna gerek kalmayacak. Çünkü yüzde 51’i kadınlardan oluşan bir hareket bu. Kadınlarımız belki de ilk defa kendini temsil edilmiş hissedecek. Kadınların siyaset yapabileceği, kendilerini ifade edebileceği bir ortam olacak. Bu partide kadınların bizlerden bir tık önde olmasından asla rahatsızlık duymayacağız. Ama bunlar daha evvel söylem olarak geldi geçti. Ama bu siyasi oluşumda söylem olarak gelip geçmeyecek, kadınlar bizzat yer alacak. Burada göstermelik işler olmayacak. Sayın Meral Akşener, ülkenin tamamına hitap eden bir kadro ile, merkezde, tüm insanları kucaklayan bir yapı ile geliyor ve bu oluşumda kadınlar en öndeler.

 

“HENÜZ KURULMAYAN AKŞENER’İN PARTİSİ, MERSİN’DE İKİNCİ PARTİ”

SORU: Değişimin Ana Gücü Hareketinin Mersin ayağı çalışmalarına destek nasıl? 

M. ÖZSAVRAN: Çok ciddi bir araştırma şirketine kentin tüm ilçelerini kapsayan bir çalışma yaptırdım. Çamlıyayla’dan Anamur’a kadar çok kapsamlı bira araştırma yapıldı.

Ankette; bir alternatife ihtiyaç olup olmadığı, sayın Meral Akşener’in kuracağı partide siyaset yapmak ister misiniz, bu oluşuma destek verir misiniz ve bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz sorularına yanıt aradık?

Birilerinin uykuları kaçmasın, sonuçların tamamını paylaşmayalım ama şunu söyleyelim ki; kurulmamış, daha adı, amblemi bulunmayan, kadroları dahi şuan ortada olmayan bu oluşum Mersin’de şuanda ikinci parti çıkıyor.

Yaklaşık bir aylık sürede yapılan bu çalışma büyük bir titizlikle yapıldı. Hem Mersin’de yaşayan vatandaşlar, hem Mersin’in yerlileri, hem de kente tatile gelenler ile ayrı ayrı görüşmeler yapıldı.

Bu raporu da sayın Akşener’e ve yönetim kadrolarına ilettik.

Mersin rüştünü başkanlık referandumunda verdiği ‘evet’, ‘hayır’ kararı ile ispat etmiş bir şehirdir. Ayrıca sayın Akşener’in OHAL sürecinde Mersin’e geldiği ortamda salon kapasitesinin üzerinde hınca hınç doldu ve bizler gelen insanları özür dileyerek geri çevirmek zorunda kaldık.

Tüm bunların yanında Mersin’de çok iyi bir ekip var, çok başarılı işlere imza atılıyor.

 

“BİZİ BÖLMEYE ÇALIŞANLARA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

SORU: Mersin’de hareketin bölünmeye, yıpratılmaya çalışılması ile ilgili de bazı gelişmeler var. Bunları nasıl değerlendiriyorsunuz?

M. ÖZSAVRAN: Biz tüm arkadaşlarımız ile beraber; toparlayıcı, insanları kucaklayıcı bir anlayışla, gruplaşmadan, ayrıştırmadan, herkesin emeğine saygı duyarak, bir-beraber sayın Akşener’i nasıl temsil edilmesi ve bu yolda ne yapılması gerekiyorsa onun çabasındayız.  Ama bizi yıpratmaya çalışan bazı gruplar var ama biz arkadaşlarımızla beraber dimdik, sayın Meral Akşener’in ve kadrolarının arkasında, izinde ve emrindeyiz.

Mersin Türkiye için ve doğal olarak sayın Akşener ve ekibinin önem verdiği bir ildir. Çünkü Mersin muhalif duruşunu korumuş bir şehirdir. Sürece emeği geçen tüm arkadaşlarımızın hem yanındayız, hem emrindeyiz. Ayrı baş çekmemiz söz konusu olamaz.Bunlar bizi bölmeye, bizim aramızdaki bütünlüğü bozma çabalarıdır,biz bunlara asla müsaade etmeyeceğiz.

Siyaset bir iddia işidir. Biç bir şey talep etmiyorsanız, hiçbir iddianız yok ise o zaman gidip evinizde oturun. Ama hedeflere ulaşmak için sabırlı olmak lazım.

 

“UFUKTAKİ İKTİDARDIR BU OLUŞUM”

Çok ciddi kadrolarla, çok güzel çalışmalar yapılacak. Ufuktaki iktidardır bu oluşum. Yapılacak ilk seçimde, bunun tarihini ne zaman derseniz delin, biz hazırız. Mersin şuanda Anamur’dan Çamlıyayla’ya kadar hazır.

Şu bir gerçek ki; bu iktidara gelen, iktidara yürüyen bu oluşuma kayıtsız kalmak çok amatörce olur. Tabandan gelen ayak seslerini duymuyorlar ise söyleyecek çok fazla bir şey olamaz. Siyaset biraza da öngörüdür. Yapılan güzel işleri takdir ediyoruz ama biz daha iyisi iddiasındayız. Kuvvetli bir seçenek, güçlü bir iktidar geliyor. Biz hazırız.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA