Akdeniz’de asfalt mesaisi aralıksız sürüyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Akdeniz’de asfalt mesaisi aralıksız sürüyor


 

Hizmette eşitliği esas alan Akdeniz Belediyesi, asfalt eksiği olan tek bir mahalle bırakmamak için ilçenin bütün mahallelerinde yoğun bir mesai harcıyor. Fen işleri ekiplerinin bu hafta sonundaki asfalt kaplama mesaisi Camili Mahallesi sokaklarında devam edecek.

Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin, Iğdır Mahallesi’nde yaptığı yol düzeltme ve stabilize malzeme seriminden sonra, mahallenin yollarının asfaltla kaplanması çalışmaları kalabalık bir ekip tarafından gerçekleştiriliyor. İş makineleri eşliğinde ve yoğun bir çalışmayla, mahallenin sokaklarına 950 ton sıcak asfalt dökülürken, Fen İşleri ekiplerinin yüksek rakımlı mahalledeki çalışmaları, vatandaşların büyük beğenisi ve takdiri altında devam ediyor.

Ekiplerin; asfalt kaplama hizmetinin yanı sıra, kaldırım, bordür ve kilitli parke taşı döşeme çalışmaları, Şevket Sümer Mahallesi sokaklarında da devam ediyor. Mersin Valiliği YİKOB (Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı) ve Akdeniz Belediyesinin mahallede ortaklaşa yürüttüğü çalışmalarda, Şevket Sümer sokaklarına 4 bin tonun üzerinde asfalt döküldü. Mahallenin sokaklarına ayrıca, 5 bin 230 metretül bordür ile 10 bin 150 metrekare kilitli parke taşı da döşendi.

İHSANİYE VE NUSRATİYE’DE YAMA VE KAPLAMA ÇALIŞMASI YAPILACAK

Öte yandan, İhsaniye Mahallesi’nde, MESKİ ve AKSAGAZ firmasının çalışmaları devam ederken, bu çalışmaların önümüzdeki ayın sonuna doğru biteceği bilgisi alındı. Bu kurumların çalışmalarının sona ermesine müteakip, Akdeniz Belediyesi tarafından mahallenin sokaklarında asfalt kaplama çalışmaları yapılacak.

Nusratiye Mahallesi’nin sokaklarında da yine AKSAGAZ firmasının çalışmaları sürerken, MESKİ’nin ise mahalleyi 2018 yılı çalışma programına aldığı öğrenildi. Bu nedenle, vatandaşların toz ve toprağa maruz kalmaması için Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından, çalışmaların sona erdiği yerlerde şimdilik yama çalışması yapılacak. Adı geçen kurumun çalışmalarının sona ermesiyle birlikte, Akdeniz Belediyesi tarafından Nusratiye sokaklarında asfalt kaplama çalışması başlatılacak.

“AKDENİZ’DE HİZMETE ARA VERİLMEYECEK”

Her fırsatta, asfalt kaplama ve kaldırım düzenleme çalışmalarını yerinde denetleyerek ekiplerden bilgi alan ve vatandaşları dinleyen Akdeniz Kaymakamı ve belediyeye kayyum olarak atanan Muhittin Pamuk, mahallelerde devam eden asfalt kaplama çalışmalarını değerlendirdi. “Akdeniz Belediyesi olarak elimizdeki bütün imkânları ilçe halkımızın hizmetine sunmanın gayreti içindeyiz” diyen Pamuk; “Akdeniz genelinde yoğun bir şekilde süren yol, asfalt kaplama, kaldırım ve parke taşı hizmetleri ile ilçemizin geçmiş yıllarda yapılmayan eksikliklerini tamamlıyoruz.

Bu yoğun mesaimiz, Akdeniz’de asfaltsız, kaldırımsız veya yol sorunu yaşayan tek bir mahalle kalmayıncaya dek sürecek. Bölgemizde yağmurlar başlamadan önce, geçmiş yıllarda her yağmurda sular altında ve çamur içinde kalan vatandaşlarımızı bu dertten tamamen kurtarmak için planlı ve programlı bir mesai harcıyoruz. Bütün vatandaşlarımız rahat olsunlar. Akdeniz’de yol açma ve düzenleme, asfalt kaplama ve kaldırım yapım çalışmaları, bütün mahallelerimizdeki ihtiyaçlar sona erene kadar aralıksız devam edecek” diye konuştu. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA