Silifke’de 4. köprüde çalışmalar bitmek üzere | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Silifke’de 4. köprüde çalışmalar bitmek üzere


 

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, “4. bir köprüyü ilçemize kazandırmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah 5. ve 6. köprüleri de ilçemize kazandırırız. Allah, kentimize her daim hayırlı ve kalıcı hizmetler yapmayı nasip etsin” dedi.

Camikebir, Bucaklı ve Gazi Mahallelerini birbirine bağlayacak olup, 20 m genişliğinde ve yaklaşık 75 m uzunluğunda olan 4. köprünün yapım çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü açıklayan Belediye Başkanı Mustafa Turgut, “Çalışmaları bizzat yakından takip ediyorum. Teknik ekiplerimiz titiz bir çalışma içerisindeler ve sona yaklaştık. Her şeyi planlı ve düzenli bir şekilde devam ettiriyoruz.

Köprümüzün ilk olarak Gazi Mahallesi Göksu Caddesi kısmında kalan köprü ayaklarının yapımı daha sonra ise Camikebir ile Bucaklı Mahalleleri tarafında kalan ayaklarının yapımı gerçekleştirildi. Şuan köprü genelinde ve araçların gidiş geliş yapabileceği zemin üzerinde çalışmalar sürüyor.

Köprümüz tamamlandıktan sonra ilçemiz için çok önemli bir sorunu daha çözüme kavuşturmuş olacağız. 2000 yıllık tarihi taş köprümüzün ayaklarının zayıflaması ve yeni bir köprüye ihtiyaç duyulması neticesinde, 4. bir köprüyü ilçemize kazandırmış olacağız. Bunun yanında tarihine önem veren Silifke ve Silifkeliler ile 2000 yıllık köprümüzün koruma altına alınmasına ve korunması içinde önemli adımlar atmış olacağız. Vatandaşlarımızın gerek trafik gerekse yaya olarak yoğun bir şekilde kullandığı Taş Köprü’nün restorasyon çalışmasına alınması, 4.köprümüzün ulaşım alanında ne kadar önemli bir ihtiyaç olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Çalışmaların hızla devam ettiği köprümüzün şehrimize ve hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyor, inşallah Göksu Nehri üzerine 5. ve 6. köprüleri de yapmak bizlere nasip olur diye düşünüyorum” dedi. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA