Güneş varken nükleere ne gerek var? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Güneş varken nükleere ne gerek var?


 

Mezitli Belediyesi ve Makine Mühendisleri Odası’nın birlikte hazırladığı Güneş Park Enerji Kompleksi’nin ilk etabı tamamlandı. Alternatif enerji kaynakları ve kullanma yöntemleri hakkında bilgilerin verileceği birinci etabın açılışında; “Güneş varken nükleere ne gerek var?” mesajı öne çıktı.

Mezitli Belediyesi ve Mersin Makine Mühendisler Odası (MMMO) işbirliğiyle hazırlanan Türkiye’nin ilk Güneş Park Enerji Kompleksi projesi 1. etabının açılışı yapıldı. Merkez Mahallesi 2'nci Çevre Yolu Mezitli Deresi yanında yapılan, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın ev sahipliği yaptığı açılış törenine CHP Mersin Milletvekilleri Hüseyin Çamak, Serdal Kuyucuoğlu, Fikri Sağlar, CHP Genel Başkan Başdanışmanı İstemihan Talay, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Genel Başkanı Emin Koramaz, Makine Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ali Ekber Çakar, Makine Mühendisleri Odası Şube Başkanı Akar Tülücü’nün yanı sıra çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve vatandaş katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan törende Mezitli Belediyesi Mersina Halk Oyunları Topluluğu ve Mezitli Belediyesi Spor Okulları Zumba Ekibi gösteri yaptı.

Tüm enerjisini güneş ve rüzgardan alacak olan Güneş Park Enerji Kompleksi’nde öğrencilere güneş enerjisi başta olmak üzere yenilenebilir enerji kaynakları konusunda da eğitici bilgiler verileceğine vurgu yapılarak daha sonraki etaplarda ise enerji üreten çocuk oyun parkı ve Sanayi Endüstri Müzesi, kadın üreticiler için sebze-meyve kurutma, salça çıkarma, meyve suyu çıkarma istasyonu, proje pazarı ve enerji kulesinin yapılacağı bilgisi verildi.

TÜRKİYE’NİN İLK GÜNEŞ ENERJİ KOPMLEKSİ

Makine Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Oğuz Akar Tülücü, güneşin önemine dikkat çekerek, bir an önce bu enerji kaynağının yaygın bir biçimde kullanılmaya başlaması gerektiğini ifade etti.

Makine Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ali Ekbek Çakar ise, Türkiye'nin doğal enerji kaynakları anlamında çok zengin bir ülke olduğunu belirterek, Türkiye'de çok önemli bir potansiyel olan güneş enerjisi ve yenilenebilir enerji kaynaklarının değerlendirilmesinin somut bir örneği olan Güneş Park Enerji Kompleksi'nin ilk etabını açmanın gururunu taşıdıklarını söyledi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Genel Başkanı Emin Koramaz da, güneş gibi bir kaynağın yoğun olduğu Türkiye’de farklı enerji kaynaklarının aranmaması gerektiğine dikkat çekti.

Mersin’e yatırım yapılması konusunda çaba sarf ettiklerine vurgu yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da, Türkiye’de ilk olan Güneş Park Enerji Kompleksi’nin hayata geçirilmesinde başta Mezitli Belediyesi ve Makine Mühendisleri Odası olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ettiğini dile getirdi.

GÜNEŞ VARKEN NÜKLEERE NE GEREK VAR?

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, kent olarak yılın 300 gününde güneşi gördüklerini ancak, güneş enerjisinden yararlanamadıklarını ifade eden Başkan Tarhan, " Güneş Park Enerji Kompleksi’nin Türkiye ve dünyaya örnek olması gerekiyor. Bu kompleks güneş gibi bir kaynağın olduğu ülkemizde başka maceralara girmemek gerektiğinin en büyük göstergesidir. Güneş varken Nükleer Santral kurmaya ne gerek var? Biz karşı çıkıyoruz ve olmaması gerektiğine inanıyoruz" diye konuştu.

Güneşin öneminin 3 bin yıl öncesinden kavrandığını ve Mezitli’nin ilk isminin güneş anlamına gelen Soli olduğuna dikkat çeken Başkan Tarhan, “Günümüzde alternatif enerji kaynağının hala kullanılmıyor olması düşündürücüdür. Eğitimin, üretim içerisinde olması gerektiğini her zaman savunduk. Bu kompleks eğitimin üretici hale gelmesini sağlayacak. Kompleksle birlikte Mezitli Deresi’nin ıslahı ve Kültür Merkezi projemizle de bu bölgeyi en seçkin yer haline gelecek” şeklinde konuştu. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA