Denizcilik Fakültesi hızlandı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Denizcilik Fakültesi hızlandı


 

Mersin Üniversitesi Rektörü (MEÜ) Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ile Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu arasında imzalanan protokol kapsamında MEÜ Denizcilik Fakültesinin inşasını üstlenen MDTO’da projelendirme çalışmalarına başlandı.

MDTO tarafından yaptırılarak anahtar teslimi Mersin Üniversitesine devredilecek denizcilik fakültesinin yapım sürecine ilişkin detayları görüşmek üzere düzenlenen toplantılarda Türkiye’de ve dünyada öne çıkan denizcilik fakültelerinin ziyaret edilmesi kararı alınmıştı. Bu kapsamda MDTO Denizcilik Fakültesi İnşa Teknik Heyeti, ülkemizin köklü üniversitelerinden İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile Türkiye’nin ilk ve tek denizcilik ihtisas üniversitesi olan Piri Reis Üniversitesi denizcilik fakültelerini ziyaret etti. 

MDTO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Atahan Çukurova, Genel Sekreter Korer Özbenli, Mersin Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Pakize Özgür ve Mimar Kaya Arıkoğlu’ndan oluşan heyet, gerçekleştirdikleri ziyaretlerde her iki üniversitenin denizcilik fakültelerinin altyapısal özelliklerini ve teknolojik donanımlarını inceleme fırsatı buldu.

GEZİ ÇOK FAYDALI OLDU

Konuya ilişkin değerlendirme yapan MDTO Genel Sekreteri Korer Özbenli, İTÜ ve Piri Reis Üniversitesine gerçekleştirilen ziyaretin, MDTO teknik heyeti açısından faydalı olduğunu söyledi. Özbenli, “Türk denizciliğine kalifiye gemiadamı yetiştiren ve modern donanımlara sahip iki önemli denizcilik fakültesinde incelemelerde bulunduk. Söz konusu ziyaretler, inşa edeceğimiz fakültenin altyapısı, teknik detayları, sınıfları, laboratuvarları, denizde canlı kalma eğitimlerinin verildiği dalga havuzları, salonları ve simülasyon merkezleri konusunda daha sağlıklı değerlendirme yapabilmek amacıyla planlanmıştı. Teknik gezimiz bu açıdan yol gösterici oldu” diye konuştu.

Denizcilik eğitimine çok önem verdiklerini hatırlatan Özbenli, Mersin Üniversitesi Rektörlüğü ile imzalanan protokol gereği MDTO tarafından inşa edilecek denizcilik fakültesinde üst düzey teknoloji kullanılacağını belirtti. “Denizcilik eğitimi alacak öğrencilerin, çağdaş ve donanımlı bir ortamda nitelikli eğitim alması bizim için, sektörümüz için çok önemli. Bunun için MDTO olarak elimizden gelen ne varsa yapıyoruz” diyen Özbenli, kampus içinde inşaat yerinin kesinleştiği, zemin etüdüne başlandığı, bina plan çizimlerinin bu yılın sonuna kadar tamamlanacağı ve Mart 2018’de de binanın temelinin atılabileceği bilgisini verdi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA