Yeteneklileri kaptırıyoruz! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yeteneklileri kaptırıyoruz!


 

İnsan Kaynakları Yönetimi ve Liderlik Zirvesi için Mersin’deki son hazırlıklar sürerken; programı basına tanıtan GİDERİK YK Başkanı Serkan Özada, ana temanın yetenek yönetimi olacağını kaydederek “Yetenekleri yetiştirmek zor, Türkiye açısından bulmak çok zor, firma açısından da korumak çok zor” dedi

Mehmet Nabi Batuk

Mersin’de organize edilecek ve bölgesinin en büyük İnsan Kaynakları Yönetimi ve Liderlik Zirvesi’nin hazırlıkları sürüyor. Girişimci İnsan Kaynakları Derneği tarafından bu yıl 7’incisinin düzenleneceği etkinliklerin basın lansman toplantısı bir otelde gerçekleştirildi. GİDERİK Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Özada, Mersin Üniversitesi İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hüseyin Mualla Yüceol, Girişimci İş Kadınları Derneği Başkanı Ayferi Tuğcu, Toros Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mert Aktaş, DİVAN Turizm İşletmeleri Türkiye Doğu ve Güney Otelleri Bölge Müdürü Özkan Özek ve birçok STK ve firma temsilcisi katıldı. 26 Ekim 2017 tarihinde Mersin Divan Otel’de düzenlenecek zirve etkinliklerinde ilk gün; gerçekleşecek panellerde İnsan kaynakları nereye gidiyor? Bölgemizde, dünyada bu alanda neler oluyor? Sorularına yanıt aranacak. İkinci gün ise Sultaşa Otel’de liderlerden oluşan 30 kişilik dar bir gruba yarım günlük eğitim verilecek. Zirvenin çalıştayının ise 20 Eylül Çarşamba günü Hilton Otel’de yapılacak.

BU YIL ZİRVEYE LİDERLER DE KATILACAK

Toplantının açılış konuşmasını yapan GİDERİK Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Özada,  “İnsan Kaynakları Yönetimi ve Liderlik Zirvesi hazırlıkları kapsamında 12 kurum ile protokol imzaladıklarını ve yaptıkları hazırlık çalışmalarını anlatarak sözlerine başladı. Daha sonra etkinliklerin içeriğinden bahseden Özada, “İnsan kaynakları alanında dünyada neler oluyor, bölgemizde neler oluyor? İlimizde neler oluyor? Sorularını cevaplayabilmek için öncelikle dünya trendlerini bilen hocalarımızla görüşüp anlaştık. Konularımıza bir bakış açışsı geliştirmeye çalışırken; bölgemizdeki ekonomi alanında en güçlü 500 firma liderlerini panellerimize alacağız. İlimizdeki insan kaynakları yöneticilerimiz panellerimiz içerisinde yer alacak. Konusal alanlarda ise bugüne kadar hep insan kaynakları yönetimi demiştik, 7’inci zirvemizden itibaren insan kaynakları yönetimi ve liderlik zirvesi diyeceğiz. Çünkü biz 2010’dan beridir yapmış olduğumuz çalışmalarla insan kaynakları alanında bir araya geldik, eğitimler düzenlemeye başladık, bu anlamda güç kazandık ama insan kaynakları alanındaki değişim ve gelişime ayak uyduracak liderlerimiz önemi artık çok büyüktür. İlk defa bu organizasyonumuz ile liderlik konusunu da işleyerek insan kaynakları alanının gelişme destek olabilecek liderlerimizle birlikte çalıştık. Evet, biz insan kaynakları yönetimi alanında planlama programlama altyapı çalışmaları yapıyoruz projelendiriyoruz ama birbirimizle ortak hareket ederek bu alandaki değişimi sağlamak istiyoruz” dedi.    

“YETENEKLİ PERSONELİ BULMAK, YETİŞTİRMEK VE KORUMAK ÇOK ZOR”

İnsan kaynakları alanında yetenek yönetiminin çok önemli olduğunu kaydeden GİDERİK Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Özada, yetenekli personelin eğitimi, yetiştirilmesi ve firmada kalması konularında çok büyük sorunlar yaşandığını ancak Zirve’de yapacakları panellerle sorunun tartışmaya açacaklarını söyledi. Özada, “Bugün kurumsal alandaki firmalarımız yetenek yönetimi üzerinde duruyorlar. Yetenekleri yetiştirmek zor, Türkiye açısından bulmak çok zor, firma açısından da korumak çok zor. Küreselleşen dünya ile birlikte yetenekli kişiler dünyanın başka bir bölgesindeki ünlü bir firmaya geçebiliyorlar. Bunları son süreçte çok rahat bir şekilde görüyoruz. Bu anlamda bizler dünyadaki anket çalışmalarını, sektörün trendlerini takip ettik. Yetenek yönetimi üzerinde çok durduk. Bunun yanında yetenekleri firmalara nasıl bağlarız konusunun üzerinde çok fazla durmaya çalıştık. Çünkü baktığımızda saha çalışmalarında en fazla iki soru geliyor. Bize diyorlar ki, Firmalar diyor ki ben istediğim personeli bulmakta zorluk çekiyorum. Bulduğum personeli de elde tutmak konusunda sıkıntı çekiyorum. İşte bizde bu konular üzerine değinmek istedik. Motivasyon ve performans üzerine çalışmalarınız olacak. Bugün ücret çok önemli bir motivasyon kaynağı, ancak tek başına bir motivasyon kaynağı değil. Bu anlamda diğer motivasyon kaynakları neler, kurumsallaşma ve markalaşmaya destek olacak yöntemler neler? Bu zirvemizin etkinliklerinde bunları göreceğiz” dedi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA