Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali başladı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali başladı


 

Mersin’de bu yıl ilk kez düzenlenen 1. Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali başladı. Renkli görüntülerin ortaya çıktığı kortej yürüyüşüne ilgi büyük oldu.

GİZEM EKİCİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi, dünyada ve Türkiye’de ilkine imza attığı 1. Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali’ne görkemli bir başlangıç yaptı. Atatürk Caddesi’nden başlayan kortej yürüyüşüne halkın ilgisi yoğun oldu. Mersin Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüş, renkli görüntülere sahne oldu. Dünyanın dört bir yanından katılan ve kortejde el ele, omuz omuza yürüyen özel bireylerin mutlulukları yüzlerine yansıdı.

Kortej yürüyüşü sonrası Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk anıtına çelenk sunuldu.

1. Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali’nin Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen açılışında yaptığı konuşmada, heyecanlı ve bir o kadar da gururlu olduklarını belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, engelleri ortadan kaldırmanın ve engelli bireyler adına farkındalık oluşturmanın yegane emelleri olduğuna değindi.

16 farklı ülkeden 38 sanatçının katılımı ile gerçekleşen 1. Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali’nin ilk gününde yürekler bir oldu, tüm dünyanın kalbi Mersin’de engelliler için attı. Atatürk Caddesi’ne yerleştirilen engelli sanatçıların eserlerinin yer aldığı, fotoğraf ve el emeği ürünlerinin sergilendiği stantlarda her türlü sanatı gerçekleştirmek için yüreğin yettiği tüm insanlara gösterilmiş oldu.

Festival, kortej yürüyüşü ve çelenk sunumunun ardından 1. Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali için Mersin’e gelen sanatçılar, misafirler ve kent protokolü Orkide Restaurant’ta verilen yemekte buluştu.

İLK OLMAK ONUR VERİCİ

Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali’ne katılarak festivale destek veren Türk Sanat Müziği Sanatçısı Yılmaz Morgül ise yemekte yaptığı konuşmada, festivalde bulunmaktan gurur duyduğunu söyledi. Morgül, “Ben 18 yıldır Türkiye’deki 228 sağlık, sosyal yardım, vakıf ve dernekle çalışıyorum. Bunların onlarcası da engelli vakıfları ve dernekleri. Bunlar için 18 yıldır yapmış olduğum konservatif çalışmaların hiçbirinden ücret almadım ve talep etmedim. 1. Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali’nde sizlerle aynı ortamda bulunmaktan ve aynı nefesi almaktan dolayı da onur duyuyorum. Dünyada da ilk kez bir engelsiz sanat festivali düzenleniyor ve bunu düzenleyen ülkenin Türkiye Cumhuriyeti olması ve baş mimarları da sevgili Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz olması daha büyük bir gurur veriyor. Daha nice onuncu, yüzüncü engelsiz sanat festivalinde bir arada olmak dileklerimle” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA