Zehir saçıyorlar! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Zehir saçıyorlar!


 

Tarsus’un Kemalpaşa Mahallesi’nde kablo ve lastik yakan hurdacılar, neden oldukları siyah dumanla bölgede zehir saçarken, mahalleliler yetkilileri göreve davet etti.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin’in Tarsus ilçesine bağlı Kemalpaşa Mahallesi’nde bulunan sanayi alanında akşam saatlerinde yakılan maddeler nedeniyle ortaya çıkan ve çevre mahallelere de yayılan siyah duman bölge halkına zor günler yaşatıyor. Kameralarımıza takılan görüntülerde sanayi alanı içinde faaliyet gösteren bazı hurdacı işletmelerinin neden olduğu siyah dumanın boğazlarını ve gözlerini yaktığını ve nefes almakta güçlük çıkarttığını belirten mahalleliler Tarsus Belediyesi Zabıta ihbar hattına onlarca kez başvurmalarına rağmen, hava kirliliğini önlemek amacıyla hiçbir çalışmanın yapılmadığını söylüyor. Her gece zehirli dumanlara maruz kaldıklarını belirten Kemalpaşa ve çevre mahallelerindeki çocuk ve yaşlı nüfusu dikkat çekerken yetkililer göreve çağırıldı.

“ONLARI UYARMAK YERİNE ÇAY İÇİP SOHBET EDİYORLAR”

Gazetemize yaşadıkları ile ilgili bilgi veren bir vatandaş, “Hurdacılar bizi aylardır nefessiz bırakıyor. Genellikle akşam saatlerinde kabloların içindeki bakırları almak için yakıyorlar. Karanlık çökünce gözlerimizi ağzımızı açamıyoruz. Nefes almakta güçlük çekiyoruz. Artık bıçak kemiğimize kadar dayandı. Defalarca Tarsus Belediyesi’ni aradık. Onlarda bizi zabıta müdürlüğüne yönlendirdi. Biz defalarca Zabıtayı arıyoruz ama hiçbir çözüm bulmuyorlar. Sadece gidip sanayi sitesinde geziyorlar. Zabıta ekipleri gidip onları uyarmak yerine kablo yakan hurdacılarla çay içiyor, gülüşüyor, sohbet ediyor” dedi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA