Nikah töreninde müftülük protestosu! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Nikah töreninde müftülük protestosu!


 

Mersin’de Müftülük Yasası farklı bir protestoya sahne oldu. Bir çifttin nikah merasiminde yasayı protesto eden davetliler, yasanın geri çekilmesini istedi.

Mehmet Nabi Batuk

Müftülere resmi nikah yetkisi verilmesinin; doğum kaydını yazılı belge yerine sözlü beyanla yapılmasının önünü açan ve evlilik aracılığıyla vatandaşlığa geçişte "genel ahlak" kriteri getiren Nüfus Kanunu’na karşı tepkiler artarak sürüyor.

Son olarak Mersin’de, Demokrasi için Yurttaş Hareketi üyeleri tepkilerini dile getirmek ve farkındalık yaratmak amacıyla farklı bir protestoya imza attı. Yenişehir Belediyesi Evlendirme Dairesi’nde Alim ve Azize Kavak çiftinin nikah merasimine katılan hareket üyeleri, yasayı protesto eden davetliler, yasanın geri çekilmesini istedi. 

 “BUNDAN SONRAKİ ADIM EVLİLİK YAŞININ DÜŞÜRÜLMESİ OLACAK”

Mersin Demokrasi için Yurttaş Hareketi’nden avukat Şerife Yıldız Arıcı, yaptığı basın açıklamasında “2015 yılında resmi nikâhtan önce dini nikâh yapılmasının suç sayıldığı düzenleme kaldırılmıştı. Şimdi bu yasa teklifi ile bir adım daha ileri gidilerek, devrim kanunları ile kurulmuş olan laik sisteme ağır bir darbe vurulmak istenmektedir. Eğittim sistemine yapılan müdahalelerle laik eğitim tasfiye edilirken bu yasa ile medeni yaşamda da laiklik ortadan kaldırılmak istenmektedir. Çocuk evliliklerinin önü açılmak ve çocuk istismarının üstü örtülmek istenmektedir. Bilinmelidir ki bundan sonraki adım evlilik yaşının düşürülmesi olacaktır” diye konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA