Unutulmaz gece… | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Unutulmaz gece…


 

Mersin’de ve dünyada ilk defa gerçekleştirilen ‘1. Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali kapsamında birbirinden renkli sanatçıların sahne aldığı gecede unutulmaz anlar yaşandı.

1. Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali’ne gelen vatandaşlar, birbirinden değerli sanatçıların seslendirdiği şarkılar ile müzik dolu bir akşam geçirdi. Tarık Sezer Orkestrası eşliğinde çeşitli ülkelerden sanatçıların sahne aldığı konserde, son dönemin en başarılı besteci ve yorumcularından Kıbrıslı sanatçı Buray da şarkılarını seslendirdi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da konseri dinleyenler arasındaydı.

Düzenlenen konsere Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Mersin Vali Vekili Mehmet Demirezer, Brezilya Büyükelçisi Eduardo Ricardo Gradilone Neto, Brezilya Kültür Ataşesi Lilian Cristina Burlamaqui Duarte, KKTC Mersin Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, KKTC Kültür ve Eğitim Ataşesi Yusuf İnanıroğlu, Mersin Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri, dernek, vakıf, kurum ve kuruluşların temsilcileri, engelli bireyler, aileleri ve yurt dışından gelen sanatçılar ile Mersinli vatandaşlar katıldı.

Mersin Vali Vekili Mehmet Demirezer konser öncesi konuşma yaptı ve “Günlük yaşantımızın büyük bir bölümü sıkıntılar, güçlükler ve problemlerle dolu. Çekilmez olarak nitelediğimiz bu günlük yaşantımızı güzelleştiren, çiçekler açtıran ve bu hayatımızı yaşanabilir hale getiren sanatçılarımızdır. Bizlere yaşamın güzelliklerini hissettirirler. Hele ki bu festivale katılarak bizleri onurlandıran çok özel sanatçılarsa bu güzellikler bir kat daha artıyor. Bu festivali düzenleyen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz olmak üzere, onun çok değerli ekibine teşekkür ediyorum. Biliyorum ki festival bundan sonra da uzun yıllar boyunca çok daha geniş katılımlı olarak devam edecektir. Mersinimiz hep sanatla, hep müzikle, hep sporla anılır inşallah” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi meclis üyelerinden Levent Dölek de etkinlikte bir konuşma gerçekleştirdi.

BURAY MERSİN’İ SALLADI

Hınca hınç dolu olan salonda konser veren, son dönemin en başarılı besteci ve yorumcularından Kıbrıslı sanatçı Buray, şarkılarını Engelsiz Sanat Festivali için seslendirdi ve tüm şarkılarını dinleyiciler ile birlikte hep bir ağızdan söyledi. Buray salonu dolduranlara seslenerek, “Biliyorsunuz sanat insanın kalbinden ve ruhundan gelir. Hiç bir engel bu ilham çeşmesini kapatamaz. Bizler de bugün buradayız ve farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz. En güzel şarkılarımızı bizimle hep birlikte söyleyin ve coşkumuz onla çarpılsın, yüzle çarpılsın. Dans etmek isteyen dans etsin, şarkı söylemek isteyen şarkı söylesin. Çünkü bu akşam engel ve sınır tanımıyoruz” ifadelerini kullandı.

Gecede, Tarık Sezer Orkestrası’nın güçlü yorumuyla birlikte ses sanatçıları Sevinç Arda, Brezilyalı şarkıcı, söz yazarı, oyuncu ve aktris Sara Bentes ve Rusyalı sanatçı Yulia Samoylova sahne alarak, şarkılarını hep bir ağızdan engelsiz bir dünya için söylediler. Sesleri ile dinleyicileri büyüleyen sanatçılar, sanatın engel tanımayacağını bir kez de Mersin’den tüm dünyaya göstermiş oldular. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA