Otogarda gerilim bitmiyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Otogarda gerilim bitmiyor!


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sorunların artarak devam ettiği MEŞOT’ta faaliyet gösteren acentelerden 2 ay için en az 12 bin TL ecri misil ücreti talep etmesi nedeniyle acenteler ile yetkililer arasındaki gerilim tavan yaptı.

Mehmet Nabi Batuk

Bilet firmalarının Türkiye’nin en pahalı kira ücretini ödediklerini iddia ettiği Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde (MEŞOT) son olarak yazıhane sahiplerine gönderilen Ecri Misil Tebligatları nedeniyle acenteler isyanın eşiğine geldi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin MEŞOT’taki işletme hakkının yüklenici firmadan almasının ardından, yazıhane ihalesine kadar olan 2 aylık süreci kapsayan ecri misil fiyatı için 12 bin ila 13 bin TL arasında değişen ücret talep etmesi, acenteler ile Büyükşehir Belediyesi yöneticileri arasındaki ipleri daha da gerdi.

Mersin Uluslar ve Şehirlerarası Otobüs ve Yazıhane İşletmecileri Derneği Kerim Ürkmez, konuyla ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada;  “Büyükşehir Belediyesi, bilet acentelerinden Türkiye’nin en pahalı kirasını alıyor ve bir de üstüne kalkıp iki ay için bizden yazıhane başına 12 bin, 13 bin TL kira ücreti alıyor. Acaba Büyükşehir Belediyesi yüklenici firma ile olan zararı biz acentelerden mi çıkarmaya çalışıyor?

Bu ecri misil ücreti uygun bir miktarda olsa hani bunu anlayışla karşılarız. Dünyanın neresinde böyle bir vicdansızlık var? Biz ayda 12 bin TL kazanıyor muyuz ki, bu ücret bizden talep ediliyor? Gelsinler tüm uzmanlar hesaplarımızı mali yapılarımızı incelesinler” diyerek tepkisini dile getirdi.

“BU UYGULAMA BİZE TEHDİT VE DAYATMADEMEKTİR”

Türkiye’nin hiçbir ilinde kendilerinki gibi yüksek miktarlarda ecri misil uygulamasının olmadığını söyleyen MOYDER Başkanı Kerim Ürkmez, “Bize iki ay sonra dünyanın hiçbir yerinde örneği olmayan bir ecri misil ücreti geldi. Büyükşehir Belediyesinin bu ecri misil tutumu bize dayatma ve tehdit demektir. Bize biz sizden 50 – 60 bin Lira kira ücreti aldım ben istediğimi yaptım. Siz 12 Bin Lira daha para verin yine benim istediğim rakama gelsin. Peki, onlar bizden 60 – 70 Bin lira para alırken ben yolculara nasıl hizmet vereceğim. Maliyetimiz her geçen gün daha da yukarıya çıkıyor. Biz bütün zararımıza rağmen bilet hizmetini vatandaşımıza vermeye çalışıyoruz. Ancak öyle bir sürece geldik ki bıçağı bizim boğazımıza dayadılar. Bu süreçte çoğu arkadaşımız personelini azaltmak zorunda kaldı. Onlarca insan ekmeksiz kaldı. Ben kişisel olarak 4 personelimi çıkartmak zorunda kaldım. Ben maliyetler karşısında hesabımı yetiştiremiyorum.  O zaman bizlerin burada bu işleri yapmanın bir âlemi kalmıyor” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA