Mersin Nükleer Karşıtı Platform’da yeni dönem | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin Nükleer Karşıtı Platform’da yeni dönem


 

Mersin Nükleer Karşıtı Platformu, gerçekleştirdiği genel kurul toplantısında durum değerlendirmesi yaparak, son günlerde inşaat hazırlık çalışmalarına hız verilen AKKUYU NGS’ye karşı deyim yerindeyse kırmızı alarm seviyesine geçti.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin’in Gülnar İlçesinde kurulması planlanan ve uygulama hazırlık süreci devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin yapımına karşı kurulan Mersin Nükleer Karşıtı Platformu Mersin Tabip Odası Konferans Salonunda gerçekleştirdiği Genel Kurul Toplantısı ile durum değerlendirmesi yaptı. Rus savaş uçağının Suriye sınırında düşürülmesinin ardından çalışmaların yavaşladığı Akkuyu Nükleer Güç Santralinde ilişkilerin normalleşmesinin ardından çalışmaların yeniden hızlanması ve gelinen son aşamada hem Rus hem de Türk Hükümetleri tarafından söz konusu nükleer santral inşaatının başlangıç ve bitiş tarihlerinin açıklanması üzerine platform bileşenleri; deyim yerindeyse kırmızı alarm seviyesine geçti. Birçok STK temsilcisinin katıldığı genel kurul toplantısına TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri ve Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Seyfettin Atar, Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Ful Uğurhan, Jeoloji Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Erkan Demir, Makine Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi R. Serkan Çeki, TEMA Vakfı Mersin İl Başkanı Perihan Saydam, SES Mersin Şube Eşbaşkanı Özge Göncü, Aktivist Av. Sevim Küçük, Eczacılar Odası Temsilcisi katıldı.

“HUKUKİ AÇIDAN GERİ DÖNÜLMEZ BİR DÖNEME GİRECEĞİZ”

Aktivist Hukukçu Sevim Küçük, Akkuyu Nükleer Santral İnşaatının yapımına karşı açılan ÇED, ve inşaat izinlerinin iptaline ilişkin açılan dava süreçleri hakkında bilgi verirken, önümüzdeki üç ayda gerçekleştirilecek davaların hayati öneme sahip olduğu ve hukuki açıdan artık geri dönülmez noktaya geldiklerini vurguladı.

YENİ DÖNEM SÖZCÜLÜĞÜ GÖREVİ HUKUKÇUYA EMANET

Genel Kurul Toplantısında alınan kararda uzun bir süredir platformun dönem sözcülüğü görevini yürüten Jeoloji Mühendisleri Odası Mersin İl Temsilcisi Erkan Demir, görevini Eski Baro Başkanı ve kentin en önemli hukukçularından Av. Alpay Antmen’e devretti. Dönem sözcülüğünün seçiminde önümüzdeki üç ay içerisinde Akkuyu Nükleer Santrali’nin yapımına karşı açılan davaların yoğunlukta olmasına dikkat edildi.

NÜKLEER SANTRAL’E KARŞI STK’LAR ARASINDA DAHA FAZLA İŞBİRLİĞİ YAPILMALI

Genel kurul toplantısının en önemli konularından biride Mersin’de faaliyet gösteren ve artık son aşamaya gelinen Nükleer Santral inşaatına karşı olan sivil siyasi ve kamu kuruluşlarının tek çatı altında bir araya getirilmesi kararı oldu. Yönetim Kurulu üyeleri kentte daha önceki dönemlerde nükleer santral yapımına karşı olduklarını açıklayan tüm kurum ve kuruluşlarla bir araya gelerek ortak bir yol çizecek.  

TOPLUMSAL FARKINDALIK ÇALIŞMALARINA AĞIRLIK VERİLECEK

Makine Mühendisleri Odası Mersin Şubesi Tarafından kentte gerçekleştirilen yenilenebilir enerji konulu bilgi şöleni ve Mezitli Belediyesi ile birlikte ortaklaşa kurulan Güneş Park çalışmasının takdir edildiği genel kurul toplantısında ayrıca nükleer enerji santrallerinin doğa, insanlar ve hayvanlar üzerinde oluşturacağı zararlı etkilerin anlatılacağı bir etkinlik organize edilmesi kararı alındı. Organize edilecek etkinlikler ile toplumsal farkındalık yaratılması hedeflenecek. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA