Abartılı egzoza geçit yok! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Abartılı egzoza geçit yok!


 

Mersin’de bazı duyarsız vatandaşların hukuki olarak yasak ve insan ve doğaya zararlı olmasına rağmen araçlarına taktırdığı abart egzozlara karşı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nün son 1,5 ayda gerçekleştirdiği etkili denetimlerde 50 abart egzoz sistemine el konuldu.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin’de araç egzozlarına takılan sistemlerle araç sesinin daha yüksek çıkarılarak gürültü ve hava kirliliğine neden olan abart egzozlara karşı, trafik polislerinin son bir buçuk ayda 50’ye yakın araçta gerçekleştirdiği başarılı denetimlerde önemli başarılar yakalandı. Çalışmalar kapsamında toplumun huzurunu ve sağlığını bozacak şekilde gürültü çıkaran ve sonradan araca taktırdıkları tespit edilen abart egzozlar hakkında ayrıca 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 30/1-b maddesinden 206 TL trafik idari para cezası kesilirken, yasadışı olan abart egzoz sistemleri araçlardan çıkartılıyor. Yasadışı egzozlar daha sonra Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne teslim edildikten sonra araçlar TÜVTÜRK Muayene istasyonlarına sevk ediliyor. İşlemler sırasında ortaya çıkan maddi masrafları ise araç sürücüsüne kesiliyor.

“BU EGZOZLARI TAKTIRAN VATANDAŞLARIN PSİKİYATRİ KLİNİĞİNE SEVK EDİYORUZ”

Yaptıkları başarılı denetimlerde hem insanları rahatsız eden hem de insan ve çevre sağlığını tehlikeye atan araçlardan söktükleri egzozları basın mensuplarına gösteren Mersin Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdür Vekili Komiser Deniz Ünsal, ayrıca önemli açıklamalarda bulundu. Komiser Ünsal, “Yaptığımız yeni uygulamalarda abart egzoz takılı olduğunu tespit ettiğimiz araç sürücülerinin sürücü belgelerini geçici olarak geri alıyoruz. Bu sürücülere Devlet Hastanelerinin psikoloji bölümlerinden olur raporunu tarafımıza teslim etmeden bu kişilerin sürücü belgelerini geri vermiyoruz. Psikoloji bölümünden olur raporu alana kadar herhangi bir araç kullanması durumunda geçici olarak sürücü belgesi geri alınmamasına rağmen araç kullanmak maddesinden tekrar işlem yapıyoruz” dedi.

“10 DAKİKALIK ZEVK DUYGULARINIZ İÇİN YÜZ BİNLERCE KİŞİYİ RAHATSIZ EDİYORSUNUZ”

Yüksek sesli araçlara neredeyse her insanın maruz kaldığını ifade eden Komiser Deniz Ünsal, “Bunların bu şekilde gerçekten nasıl bir memnuniyet duygusu ve araç sürerken nasıl bir zevk duygusu aldıklarını bilmiyoruz. Bizler güneyi, doğusu, batısındaki tüm örf ve adetlerimize baktığımız zaman birlikte yaşamayı büyüklerimizin nasıl başarabildiğini görebiliyoruz. Herkes bilir ki büyüklerimiz müziğin sesini hafif bir şekilde açılsa bile hemen uyarısını yapar ve komşular rahatsız olmasın diyerek müziğin sesini kıstırırlar. Komşularımız rahatsız olmasın diye ebeveynlerimiz çaba harcıyor ve küçükleri yönlendiriyor. Ama maalesef bu araçlardan bir tanesi herhangi bir bulvarda bu aracı kullandığı zaman bırakın bir kişiyi yüz binlerce kişiyi rahatsız ediyor. Gece saatlerinde Mersin’in merkezinde yaşayan nüfusun yüzde 90’nı istirahat ediyor. Hastalar, çocuklar, yaralılar, uykusuz veya yorgun insanlar olabiliyor. Bu yüzden bu tarz egzoz sistemlerinin takılı oldukları araç sürücülerini uyarıyoruz. Lütfen bir an önce bu sistemleri kullanmaktan vazgeçsinler. Sizin 10 dakikalık zevk duygularınız için yüz binlerce kişiyi rahatsız ediyorsunuz” dedi.

“MOTORSPORLARI İLE İLGİLENEN VATANDAŞLAR GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜÜĞÜNE GİTMELİ”

Son olarak motor sporları ile ilgilenen sürücüleri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne yönlendiren Trafik Denetleme Şube Müdür Vekili Komiser Deniz Ünsal, uygun sahalarda ve emniyetli bir şekilde insanların araçları yarışmalar düzenleyebileceğini kaydetti. Komiser Ünsal, “Mersin’de kişisel olarak insanların araçları ile yarışabileceği pistler yok ancak bir Toroslar Belediyesi’nin bu yönde bir çalışması var. O bölgede bu tür izinli ve kanunlu bir takım organizasyonlar yapılıyor. Ayrıca bu tarz yarışların yapılabileceği kanuni ve izinli olarak organizasyon yapan Gençlik ve Spor Bakanlığımız var. Drift, motosiklet ile Formula 1 gibi yarışlar yapılıyor. Ancak motor sporlarına gönül vermiş hız tutkusu olan bir vatandaşın egzoz sistemini değiştirmesine gerek yok. Bu vatandaşlarımız Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne müracaat edebilirler. Eğer yöneticilerimizde insanların talebini arz ile karşılarsa; sokaklardaki bu tarz araçların azalmasına faydası olabilir” şeklinde konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA