Vefa için koşacak | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Vefa için koşacak


 

Tarsus’ta yaşayan Berber Bekir Zengin, 15 Temmuz Darbe Girişimi’nde şehit ve gazi olan vatandaşlara ve ailelerine vefa göstermek için 1 Haziran 2018 tarihinde Mersin’den İstanbul’a koşacak.

Mersin’in Tarsus ilçesinde yaşayan ve berberlik yapan Bekir Zengin, 1 Haziran 2018 tarihinde Mersin’den 15 Temmuz şehitleri, gazileri ve ailelerine vefa göstermek için İstanbul’a koşacak. 15 Temmuz 2018 tarihinde, FETÖ Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminde önemli direniş alanlarından biri olan Eski adıyla Boğaziçi yeni adıyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne varmayı planlayan Zengin’in giderlerini Mersin Büyükşehir Belediyesi karşılayacak. 1 Haziran 2018 tarihinde tek başına başlayacağı 1050 kilometrelik bayrak koşusu için antrenmanlarını Tarsus Şehir Stadı’nda sürdüren genç sporcu koşuyu neden yapmak istediğini gazetemize anlattı.  15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan darbe girişiminde Tarsus’ta süreci televizyondan takip etmek zorunda kaldıklarını söyleyen Zengin, “Ben bu bayrağı sırtıma bağlayıp Mersin’den İstanbul’a götüreceğim. 15 Temmuz’da haince yapılan darbe girişimi gecesinde bizim Mersin’de elimizden hiçbir şey gelmedi. Vatandaşlarımız İstanbul’da Ankara’da tankların önüne geçerken, canlarını ortaya koyarken biz Mersin’de süreci televizyondan izlemek zorunda kaldık. Bunun için Mersin’den 15 Temmuz şehitlerimiz ve gazilerimiz için bayrağımızı sırtıma alıp onlara götüreceğim” dedi.

“KOŞUYA 1 HAZİRAN’DA BAŞLAMAYI PLANLIYORUM”

1 Haziran 2018 tarihinde başlayacağı demokrasi koşusu için hazırlıklara başladığını ifade eden Berber Bekir Zengin, işleri etkilenmesinde diye sabah erken saatlerde uyandığını ve antrenmanlarını yaptıktan sonra berber dükkânını açtığını söyledi. Zengin, “Ben genellikle dükkânımı açmadan önce sabah antrenmanları yapabiliyorum. Benim için çok zor olabiliyor. Bazen gece yarısına kadar çalışabiliyorum. Maddi olanaklarımın elverişli olmaması nedeniyle işimi de aksatamıyorum. Çünkü işim olmazsa benim ve ailemin de bir geleceği olmaz. Ben şimdi önümüzdeki yıl Mersin’den başlayıp İstanbul’a kadar bir koşu düzenlemek istiyorum. 1050 kilometrelik bir koşu olacak. Koşuya 1 Haziran tarihinde başlamayı 15 Temmuz 2018 tarihinde 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde tamamlamayı planlıyorum” dedi.

“BAYRAĞIMIZI GAZİLERİMİZE VE ŞEHİT AİLELERİNE GÖTÜRECEĞİM”

Demokrasi Koşusunu yapma sebebini anlatan Bekir Zengin, “Koşumdaki en büyük amacım tüm şehit ve gazi ailelerimize bir sürpriz yapmaktır. Bizim bayrağımız asla siyasi bir bayrak değildir. Bizim bayrağımız ırkı dini inancı ne olursa olsun dedelerimizin ve şehitlerimizin kanından ve birliğimizden gelmektedir. Ben bu bayrağı sırtıma bağlayıp Mersin’den İstanbul’a götüreceğim. 15 Temmuz’da haince yapılan darbe girişimi gecesinde bizim Tarsus’ta elimizden hiçbir şey gelmedi. Vatandaşlarımız İstanbul’da Ankara’da tankların önüne geçerken canlarını ortaya koyarken biz Mersin’de süreci televizyondan izlemek zorunda kaldık. Bunun için Mersin’deki vatandaşlarımızın desteği ile 15 Temmuz şehitlerimiz ve gazilerimiz için bayrağımı sırtıma alıp İstanbul’daki şehitlerimize ve gazilerimize götüreceğim” diye konuştu.

“BAŞIMIZ DİK OLARAK MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

15 Temmuz’da o dönemki ismi ile Boğaziçi Köprüsü bir direniş köprüsü olduğunun altını çizen Zengin,  sözlerinin devamında şunları söyledi: “O dönem o köprüde olan tüm insanlarımız canlarını bir kenara bırakarak o tanklara direndiler ve o hainleri amacına ulaştıramadılar. Bende tüm şehitlerimizin aileleri için Mersin’den bayrağımızı omuzlayıp her adımımla şehit ve gazi ailelerimize moral vermek dileğiyle İstanbul’a koşacağım. Atacağım her adımım şehitlerimiz için olacak. Unutmasınlar ki şehitlerimiz ve gazilerimizin arkasında milyonlar var. Hiçbir zaman bu insanlar bu hainlere fırsat vermeyecek. Ülke tarihimiz boyunca her zaman plan kurdular, oyun oynadılar. Ama her zaman kurdukları planlar ve oynadıkları oyunlar başlarına yıkıldı. Onlar yıllardır, çocuklarımızın geleceğimizin vatandaşlarımızın milletimizin haklarını çalmaya çalışıyorlar. 15 Temmuz darbe girişimi bu oyunlardan bir tanesiydi. Ve yine başarılı olamadılar. Bu oyunlar bu planlar hiçbir zaman tutmayacak. 15 Temmuz’da olduğu gibi kurdukları oyunlar başlarına yıkılacak. Ne kadar plan kurarsa kursunlar Türk Milleti olarak her zaman başarı bizden yana olacak. Hiçbir zaman yıkılmayacağız, başımız dik olarak mücadelemizi sürdüreceğiz. Onların oyunlarını bozmaya devam edeceğiz. Bir olacağız, tek olacağız, bütün vatandaşlar bir Türkiye olacağız.”



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA