Toroslar’dan alternatif tarım | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Toroslar’dan alternatif tarım


 

Toroslar Belediyesi, alternatif tarım ile ilgili AR-GE çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Belediye serasında bu kez ülkemizde mabet ağacı olarak bilinen ve sağlığa oldukça faydalı olan Ginkgo Biloba bitkisi yetiştirildi.

Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü serasını ziyaret eden Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, yetiştirdikleri mabet ağacının yapraklarından demlenen çayı içerek, bitkinin uzmanlar tarafından araştırılan detayları ile ilgili bilgiler verdi.

İlçe genelinde çiftçileri yeni ürünler üretmeye teşvik etmek amacıyla başlattıkları  alternatif tarım ile ilgili AR-GE çalışmalarından bir tanesi olan mabet ağacının, özellikle Çin ve Japonya’da uzun yıllardır yetiştirildiğini, beyin gelişimini, kalp rahatsızlıklarını ve dolaşım sistemini desteklemesi nedeniyle kullanılmakta olduğunu söyledi.

35-40 metre boya kadar ulaşabilen Ginkgo Biloba ağaçlarının kendine özgü özellikleri olan sıra dışa bir tür olduğunu vurgulayan Başkan Tuna, ağacın yaklaşık bin yıl yaşayabildiğinin bilgisini vererek, belediye serasında yetiştirdikleri yaklaşık 200 tane bitkiyi de ilçe genelindeki park ve yeşil alanlara dikerek, toprakla buluşturduklarını söyledi.

KONTROLLÜ TÜKETİLMELİ

Mabet ağacı bitkisinin, sağlığa faydalı olduğu gibi bazı hastalıkları olan kişilerde yan etkinlerinin olduğunu ve kontrollü bir şekilde tüketilmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Tuna; “Bu bitkinin çok farklı özellikleri var. Özellikle kalp rahatsızlıklarında, solunum ve bağışıklık sisteminde kazandırdığı faydalı değerlerden dolayı çok özel bir ağaç. Bu ağacın yaprağı kaynatılarak çay gibi demlenip, az miktarda tüketilmelidir. Sağlık anlamında şifa veren bir eczane gibidir. Şuanda parklarımızda dikimini yapıyoruz ve özellikle botanik parkımızda da yetiştireceğiz. Çok uğraş verdiğimiz bir ağaç türüydü. Trabzon, İzmir, İstanbul ve Bursa’da bulunan bu ağaç, ılıman iklim şartlarında yetişebilen özelliğe sahip bir bitkidir. Onun için bizde bunun denemesini ve araştırmasını yaptık. Kendi botanik parkımızda yetiştirmek suretiyle inşallah bitkinin bütün detaylarını ve özelliklerini etiket üzerine yazarak vatandaşlarımıza bilgi vereceğiz. Sağlığa faydalı olduğu gibi örneğin, hamilelikte ve diyabet hastası olan insanlarımızın kesinlikle kullanmaması gereken bir bitki türüdür. Belediye olarak alternatif tarımla ilgili örnekleri sürekli araştırıyoruz. Mabet ağacı da araştırmasını yaptığımız ve bölge insanımıza faydalı olabilecek  bitki türlerinden bir tanesidir. Popülaritesini her geçen gün artan Ginkgo Biloba ağacını, ilçemizdeki park ve yeşil alanlarda dikimini yaparak toprakla buluşturduk. Ektiğimiz bu ağaçların biz de bin yıl yaşamasını hedefliyoruz. Bu çalışmada emeğe geçen personel arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

NÜKLEER BOMBAYA DİRENEN AĞAÇ!

Atom bombasına maruz kalan Hiroşima’da sağ kalan tek bitki türünün Ginkgo Biloba ağacı olmasının da hakkında merak edilenleri daha da arttırdığını sözlerine ekleyen Başkan Hamit Tuna, yaptıkları araştırmalar sonucunda uzmanların Ginkgo Biloba’nın; bağışıklık sistemini güçlendirdiği için solunum yolu hastalıklarının pek çoğundan koruduğu, Alzheimer hastalığına iyi geldiği, astım ataklarını azalttığı ve nörolojik problemlerin önüne geçtiğini ifade ettiklerinin altını çizdi.

Ginkgo Biloba’nın sadece yapraklarından demlenen çayın içilmesi gerektiğini belirten Belediye Başkanı Hamit Tuna, aşırı dozda kullanılması halinde bir takım yan etkileri görüldüğünün altını çizerek, kontrollü bir şekilde kullanılması gerektiğini vurguladı. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA