Motosikletlileri fark edin! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Motosikletlileri fark edin!


 

Mersin’in tanınmış motosiklet gruplarından Rebirth Türkiye’nin 27 yaşındaki üyesi Recep Yıldırım, trafik ışıklarında geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybederken motosiklet kulüplerinden bizi fark edin çağrısı geldi.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin’de dostluğu, saygıyı ve özgürlüğü değişmez madde olarak kabul eden; Cruiser, Chopper ve Custom tarzı motosiklet kullanıcıları tarafından kurulan Rebirth Motorsiklet Kulübü’nün (Rebirth Türkiye) genç üyelerinden Recep Yıldırım sabah saatlerinde Yenişehir ilçesinde GMK Bulvarı’nda KİPA Kavşağında geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Kaza sırasında kendisine çarpan aracında etkisiyle motosikletin üzerinden fırlayan genç motor severin çarpışmanın şiddetiyle kaskının başından fırladığı öğrenildi. Kaza sırasında başından ağır yaralanan genç motor severe ilk müdahaleyi şans eseri olay yerinde bulunan Ambulans ekipleri yaptı. Ancak ilkyardım ekiplerinin erken müdahalesine rağmen başından ağır darbe alan genç motor sever hayata tutunamadı. Mezitli İlçesi Tece Mahallesi’nde ikamet ettiği ve balıkçıllık yaparak geçimini sağladığı öğrenilen Rebirth Türkiye Üyesi Recep Yıldırım’ın ölüm haberi hem kulüp üyelerini hem de yakınlarını yasa boğdu. Emniyet güçlerinin olayla ilgili soruşturma başlattığı öğrenilirken, kavşağı gören güvenlik kameralarını incelendiği öğrenildi.

“KAFASINDAKİ KASK ÇIKMIŞ; YOLUN DİĞER TARAFINA UÇMUŞ”

Genç yaştaki bir üyelerini kaybetmenin üzüntüsü içinde olduklarını söyleyen Rebirth Motosiklet Kulübü Başkan Yardımcısı Cemil Birinci, olayı araştırdıklarını ve soruşturmanın devam ettiğini kaydetti.  Binici, “Arkadaşımızın kırmızı ışıkta geçtiği, arkadaşımıza çarpan aracın kırmızı ışıkta geçtiği ve ışıkların bozuk olduğu iddiaları var. Olay Kipa kavşağından sahile inen yoldaki ışıkların orada meydana geliyor. Arkadaşımız kendi yolunda seyrederken arkadan ona bir araç çarpıyor. Arkadaşımız o şiddetle birlikte motosikletle refüje çıkıyor ve direğe çarpıyor. Direğe çarpınca arkadaşımız motosikletinin üzerinden fırlıyor, kafasındaki kaskta çıkıyor ve yolun diğer yakasına kadar uçuyor. Daha sonra yere düşerken başına ağır bir darbe alıyor. Kaza sırasında ışıklarda ambulans da varmış ve hemen sağlıkçılar müdahale edip vakit kaybetmeden hastaneye kaldırılmış ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamış” dedi.

“BU KAZALAR SADECE ÖLÜM YAŞANDIĞINDA DUYULUYOR”

Kaza ile ilgili soruşturmanın devam ettiğini bildiren Cemil Birinci, “Mobese görüntülerinden kazayı izleyen arkadaşlarımız oldu ancak ışığın rengi çok net gözükmüyor. Bu kazalar sadece ölüm yaşandığında duyuluyor. Kaza yapıp sakat kalan çok ciddi hasarlar alarak yaşamına devam etmek zorunda olan arkadaşlarımız oluyor. Biz trafikteyken mecburen otomobil sürücülerinden daha dikkatli olmak durumundayız. İnsanların da artık motosiklet sürücülerine dikkat etmesi gerekiyor. Kırmızı ışıkta geçen bir motosikletli de olabilir, ışıklarda herkesin dikkatli olması gerekiyor. Çünkü herkesin acil bir işi, cenazesi, yetişmek zorunda olduğu bir işi olabilir. Bu yüzden araç sürücülerinin trafikteyken sürekli etrafına bakıp hem kendi güvenliğini hem de trafikteki diğer insanların güvenliğini kontrol etmesi gerekiyor” diye konuştu.     

“TRAFİKTE YİNE BÜYÜK TEHLİKELERLE KARŞI KARŞIYA KALIYORUZ”

Trafik kazasının ardından hayatını kaybeden Rebirth Türkiye üyesi Recep Yıldırım için taziye mesajı yayınlayan, Mersin Motosiklet Spor Kulübü (MESK) Başkanı Ganim Umu, “Bugün sabah saatlerinde Gazi Mustafa Kemal Bulvarı KİPA Kavşağı’nda meydana gelen trafik kazasında motosiklet sürücüsü kardeşimiz Recep Yıldırım’ın maalesef ölüm haberini almış bulunmaktayız. Daha 27 yaşında olan genç kardeşimizin hayatını kaybetmesi bizleri derinden üzmüştür.  Bizlerin amacı her zaman dile getirdiğimiz gibi güvenli sürüştür. Motosiklet sürücüsü kardeşlerimize her zaman güvenli sürüş konusunda eğitimler veriyoruz ancak, otomobil sürücülerine eğitimler veremediğimiz için kazaların önüne geçemiyoruz. Her platformda motosikletleri fark edin desek de, maalesef trafikte yine büyük tehlikelerle karşı karşıya kalıyoruz. Bugün bunun bir örneğine daha şahit olduk” ifadelerini kullandı.

“BİZİ FARK EDİN!”

MESK Başkanı Ganim Umu, Mersin’de son günlerde motosiklet kazalarının arttığına dikkat çekerek, şöyle devam etti: “Geçtiğimiz Ağustos ayında Mersin’de ‘Sessiz Sürüş’ etkinliğimiz olmuştu. Yaptığımız o etkinlikte Mersin’de ve diğer şehirlerde hayatını kaybeden arkadaşlarımız, yaralanan kardeşlerimiz adına tepkimizi dile getirmiştik. Yaptığımız bu etkinlik çok ses getirmiş birçok kurum ve kuruluş tarafından iyi karşılanmıştı. Ancak aradan 2 ay gibi bir zaman geçmesine rağmen motosiklet kazalarında yine artış gözlenmektedir. Motosikletleri trafikte fark etmeleri için her gün toplu sürüş yapmamız mı lazım?”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA