“Önemli olan; Atatürk’e, Cumhuriyete bağlılık” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Önemli olan; Atatürk’e, Cumhuriyete bağlılık”


 

Mersin’de Atatürk büstü açılışına katılan Başbuğ, “Önemli olan, Türk milletinin büyük kısmının Atatürk’e, Cumhuriyete olan bağlılığıdır, sadakatidir” dedi.

KIYMET GÖKÇE

Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Mezitli Belediyesi’nin kampanyası kapsamında Atatürk Büstü açılışına katıldı. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın eşlik ettiği Başbuğ, açılışa eşi ile birlikte katıldı. Denizhen 2 Sitesi’nin girişine yerleştirilen Atatürk Büstü’nün açılışına site sakinleri ve Mezitlililer yoğun ilgili gösterdi. Türk Bayrakları ve Atatürk baskılı tişörtlerle açılışa katılan vatandaşlar, İlker Başbuğ’a sevgi gösterilerinde bulundu. Bayraklarla süslenen alanda, Başbuğ ve vatandaşlar, saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı’nı birlikte okudu.

“MÜCADELE EDECEKSİNİZ VE TEK HEDEFİNİZ BAŞARMAK OLACAK”

Başbuğ, açılışta yaptığı konuşmada, Mezitli halkıyla beraber olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi. Cumhuriyetin kuruluşunun 94’üncü yıl dönümünü Mezitlililerle birlikte kutlamanın ayrı bir ayrıcalık olduğunu vurgulayan Başbuğ, Mersinlilerin Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Açılışa katılan vatandaşların yoğunluğundan çok etkilendiğini dile getiren Başbuğ, “Bu günlere, bu Cumhuriyet kolay gelinmedi. O günleri hatırlarsanız, o mücadele ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkmasıyla başladı. O günleri bir hatırlayın, ne vardı? Ordu mu vardı? Yok. Para mı vardı? Yok. Memur, bürokrasi mi vardı? Yok. Mevcut olan bir askeri bürokrasi, Erzurum’da 15. Kolordu, Ankara’da da 20. Kolordu vardı. Ama düşünün ki, bu mücadele büyük zorluklar altında cereyan etti. Onun için hiç unutmayın. Mustafa Kemal Atatürk hep şunu demiştir; ‘Hayat mücadele demektir.’ Mücadele edeceksiniz ve mücadele ederken de tek hedefiniz olacak, başarmak. Zaten başarmayı düşünmeyen insanların başarı sağlaması da mümkün değil. Hayat kolay değil ama mücadele edeceksiniz ve bu mücadeleyi hiçbir zaman da bırakmayacaksınız. Tek odaklanacağınız nokta da ‘ben bu mücadeleden başarıyla çıkacağım’ olacak” diye konuştu.

“ÖNEMLİ OLAN, TÜRK MİLLETİNİN BÜYÜK KISMININ ATATÜRK’E, CUMHURİYETE OLAN BAĞLILIĞIDIR, SADAKATİDİR”

Atatürk’ün, mücadelenin yanında aldığı ikinci önemli prensibin ise hayatında hiçbir zaman umutsuzluğa yer vermemesi olduğunu söyleyen Başbuğ, “Eğer sizler de Atatürk’ün izinden yürüyecekseniz, ki bundan hiç şüphem yok, hiçbir gün, hiçbir dakika umutsuzluğun içine düşmeyeceksiniz. Herkes kendi olanaklarıyla demokrasi ve hukuk içinde mücadelesini verecektir. Umutsuzluğa yer yok, başarıya odaklanacaksınız” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyetin 94’üncü yılının kutlandığını vurgulayan Başbuğ, “Bu temel o kadar sağlam ki, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet ilan edildiği zaman herkesin alkışladığını mı zannediyorsunuz. O zaman da vardı aykırı olanlar, Cumhuriyete karşı olanlar o günlerde de vardı. Bu yarın da olur, öbür gün de olur. Önemli olan çoğunluğun, Türk milletinin büyük kısmının Atatürk’e, Cumhuriyete olan bağlılığıdır, sadakatidir. Türkiye’nin her yerini dolaşıyoruz, hep küçük çocukları getiriyorlar, gençler geliyor. Sizleri gördükçe umutlarım giderek katlanıyor” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Atatürk Büstü’nün açılışına geçilirken, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da törene katıldı. Başbuğ ve Başkan Tarhan, alkışlar eşliğinde büstün açılışını gerçekleştirdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA