Tarsus’un lezzetleri gurmelerle buluşacak | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tarsus’un lezzetleri gurmelerle buluşacak


 

Tarih boyunca birçok medeniyete ve kültüre ev sahipliği yapmış olan Mersin, önemli bir etkinliğe daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Kültürel olarak zengin bir yapıya sahip olan Tarsus’un yöresel lezzetleri, ‘Tarsus Gastronomi ve Araştırma Günleri’ etkinliği ile görücüye çıkıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle Mersin Kent Konseyi tarafından ve 3-5 Kasım tarihlerinde düzenlenecek ‘Tarsus Gastronomi ve Araştırma Günleri’nde Tarsus’un bünyesinde barındırdığı farklı kültürlerin lezzetleri tanıtılacak.

Tarsus mutfağının zenginliklerinin ortaya çıkarılması, tarihi güzelliklerinin tanıtılması ve unutulmaya yüz tutmuş yemeklerin gelecek kuşaklara aktarılabilmesi amacıyla düzenlenecek olan etkinlikte birbirinden lezzetli yemekler modern sunumlar ile etkinlik alanında yerini alacak. 

Birçok ülkeden katılımcının olduğu, şeflerin, konunun uzmanı yazarların ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen akademisyenlerin katıldığı etkinlik ile Tarsus mutfağının zenginlikleri gün yüzüne çıkacak.

Kültür ve tadım gezilerinin yapılacağı ‘Tarsus Gastronomi ve Araştırma Günleri’  4 Kasım Cumartesi günü vatandaşlara kapılarını açacak. Saat 11.00-16.00 tarihleri arasında Kızılmurat Mahallesi, Tarihi Tarsus Evleri, St. Paul Kuyusu’nda düzenlenecek olan etkinlikte ziyaretçiler Tarsus’un yöresel lezzetlerini yakından tanıma ve tatma imkânı bulacak. 

‘Tarsus Gastronomi ve Araştırma Günleri’nde ayrıca 4 Kasım Cumartesi günü saat 12.30-14.30 arasında düzenlenecek atölye çalışmaları ile ünlü yazar ve gurme Barbara Abdem Massad, modern kebap yorumcusu Edward Brunet Adiono ve Türk aşçı milli takımı kaptanı Esat Özata lezzet sırlarını paylaşacak.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA