Kadın muhtarlar belgesel oldu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kadın muhtarlar belgesel oldu


 

Türk kadınına muhtar olma hakkı verilmesinin 84. yılı münasebetiyle Mersin’de görev yapan kadın muhtarlar kendileri için hazırlanan Kadın Muhtarlar Belgeseli’nde buluştu.

GİZEM EKİCİ

Mersin’de Türk kadınına muhtar olma hakkı verilmesinin 84. yılı münasebetiyle kentte görev yapan kadın muhtarlar için farklı bir etkinlik düzenlendi. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirdiği etkinlikte gösterimi yapılan Mersin Kadın Muhtarlar Belgeseli ise büyük ilgi gördü. Düzenlenen etkinlikle bir araya gelen kadın muhtarlar, bir yandan kendilerine verilen muhtar olma hakkını kutlarken, bir yandan da Büyükşehir Belediyesi’nin etkinliği ile kendilerini özel hissettikleri bir gün yaşadı.

Etkinliğe, Mersin Büyükşehir Belediye Bakanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mersin Kıbrıs Konsolosu Fatma Arşehit Soykan, Tüm Mersin Muhtarlar Dernek Başkanı Şeref Bolat, Mersin Muhtarlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ergün Ünlü, oda, dernek ve birlik başkanları, siyasi partilerin il ve ilçe kadın kolları başkanları, kadın muhtarlar ve eşleri katıldı.

MERSİN’İN İLK KADIN MUHTARI FEHİME BÖLEK UNUTULMADI

Mersin’in kadın muhtarlarından Aynur Öztürk, Aysel Bağışlayıcı, Badegül Kaptan, Fehime Bölek, Gülten Evmez, Leyla Üstündağ, Rahime Sarı, Zehra Yılmaz’ın muhtar olma serüvenlerinin yer aldığı belgesel, kadın muhtarlardan büyük beğeni topladı. Belgeselde Mersin’in ilk kadın muhtarı olan Fehime Bölek’in de hikayesi yer aldı. Başarısı ile herkesin gönlünü kazanan Fehime Bölek’in muhtarlık serüveni ile kadın muhtarlar duygusal anlar yaşadı. Belgesel sonunda ise Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın yer aldığı bölüm kadın muhtarlar ve davetliler tarafından dakikalarca alkışlandı.

Programda kadın muhtarlara hitaben konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşa hizmet ederken, muhtarlarla sürekli iletişim halinde olduklarını ve vatandaşın mahalli müşterek ihtiyaçlarını gidermede birlikte hareket ettiklerini ifade etti.

ETKİNLİK DUYGUSAL ANLARA SAHNE OLDU

Mersin Kadın Muhtarlar Belgeseli gösterimine katılan ve 3,5 yıldır muhtarlık yapan Mezitli Atatürk Mahallesi Muhtarı Badegül Kaptan, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Etkinlik duygusal anlara sahne oldu. Diğer muhtar arkadaşlarımızın öyküsünü dinlemek bize ve tüm kadınlara güç veriyor. Zaten bu belgeseldeki amaç kadınların meclis üyeliği, belediye başkanlığı gibi konumlarda daha çok yer alabilmesi için cesaret alması. Muhtarlık da bu mevkilerin ilk atılım noktası. Kadınlar adım adım ilerleyerek bunu başarabilir. Biz bu belgeselin çekimlerinde de çok heyecanlanmıştık. Şu anda da bu coşkuyu burada bulunan insanlarla paylaşmak bizim için onur verici” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden hem vatandaş olarak hem muhtar olarak son derece memnun olduğunu belirten Badegül Kaptan, “Büyükşehir Belediyesi ilçe belediyelerle ve biz muhtarlara uyum içerisinde çalışıyor. Sorunlarımızı gerek telefonla, gerek Whatsapptan, gerekse sözlü olarak her şekilde iletebiliyoruz ve sorunları çözüyorlar. Zaten ilişkilerimizde çok iyi. Şu ana kadar hiçbir sorun olmadı. Burhanettin Başkanımızı tebrik ediyorum. Burhanettin Başkanımız mükemmel bir insan. Bizimle senede en az iki defa bir araya gelir, yemek yer, bize eşlik eder. Bizim düğünlerimiz, davetlerimizde yanımızda oluyor. Biz Burhanettin Başkanımızın desteğini her zaman hissediyoruz. Bu etkinlik ve yapılan bu belgesel filmi Burhanettin Başkanımızın kadınlara ne kadar değer verdiğini gösteriyor. Çalışmalarını büyük bir sevgi ve coşku ile takip ediyoruz. Kendisine çok teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz” diye belirtti.

Program sonunda Mersin’in ilk kadın muhtarı Fehime Bölek adına eşi Necdet Bölek ve hikayeleri belgesele konu olan kadın muhtarlar, tüm kadın muhtarlar adına plaket ve çiçeklerini Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın elinden alarak, hatıra fotoğrafı çektirdi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA