Güzel sanatlardan Sonbahar sergisi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Güzel sanatlardan Sonbahar sergisi


 

Sonbaharın gelişini; Resim, heykel, mumbatik, seramik gibi çalışmaların yer aldığı sergi ile anlatan MEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri, başarıları ile umut verdi.

GİZEM EKİCİ

Mersin Üniversitesi Öğrenci Konseyi  ve Güzel  Sanatlar Fakültesi’nin birlikte düzenlediği “Sonbahar” adlı karma sergi sanatseverlerle buluştu. Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinin eserlerinden oluşan sergide, toplam 27 çalışma yer aldı. Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen sergiye;  Mersin Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya, Güzel Sanatlar Fakültesi  öğretim üyeleri, öğrenciler katıldı. Serginin açılışında konuşan Vali Yardımıcısı Cemal Yıldızer, sanat eserinin kalıcılığının evrensel nitelikler taşıması gerektiğini belirterek şunları söyledi: “Sanat eseri insanın duygu ve düşünce dünyasını geliştirmelidir. Toplum olarak güzel sanatlar olmadan da yaşayabiliriz fakat o zaman ruhumuz, iç dünyamız, yaşama bakışımız boş kalır. Bir çöle benzemiş oluruz. Sanattan yoksun olan insanların hayatları bir çok nimetten yoksun kalır, fakirleşir bir anlamda yavanlaşır. Sanatsal uğraşılar toplumun bireyleri olan insanda güzele ve mükemmele karşı şiddetli bir istek bir susamışlık duygusu uyandırır. Hayatı anlamlandırır.” Resim, heykel, mumbatik, seramik  gibi çalışmaların yer aldığı sergi, 10 Kasım Cuma gününe kadar ziyaret edilebilecek. 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA