Bunları yapabiliyorsa çocuğunuz kreşe gidebilir | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Bunları yapabiliyorsa çocuğunuz kreşe gidebilir


 

Uzman Klinik Psikolog Sibel Dağlıkan, çocukların kreş çağı konusunda ebeveynlere uyarılarda bulunarak, yeterli erginliğe ulaşamayan çocukların kreşe gönderilmemesi gerektiğini söyledi.

Medical Park Tarsus Hastanesi’nde görev yapan Uzman Klinik Psikolog Sibel Dağlıkan Çocukların fiziksel, zihinsel, duygusal, ruhsal ve toplumsal gelişiminde okul öncesi eğitim dönemlerinde yaşanan sorunları değerlendirdi. Ailelerin çocuklarını kreşe gönderme konusunda aceleci olmaması, en doğru zamanı seçmesi gerektiğini ifade eden Psikolog Sibel Dağlıkan, olağanüstü bir durum söz konusu değilse, çocukların 2,5 – 3 yaşından önce aile ortamından ayrılmaması gerektiğini söyledi. Dağlıkan “Yeterli fiziksel, zihinsel, duygusal, ruhsal ve toplumsal olgunluk kazanmadan kreşe gönderilen çocuk zarar görebilir ve bu zararlı tercihin izleri yıllarca onu olumsuz şekilde etkilemeye devam edebilir. Bu yüzden çocuğun kreşe gönderilebilecek olgunlukta olması gerekir” dedi.

ÇOCUĞUN GELİŞİMİ TAKİP EDİLMELİ

Uzman Klinik Psikolog Sibel Dağlıkan, çocuk 2.5 - 3 yaşına geldiği halde yaşına uygun becerileri sergileyemiyorsa ve yaşına uygun olgunluğa ulaşamamışsa, bunun nedenlerinin araştırılması ve değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Sibel Dağlıkan “Örneğin kabaca, kendini neden ifade edemediğinin araştırılması, anneden ayrılmakta ne derece güçlük yaşadığının anlaşılması ve anne baba tutumlarının değerlendirilmesi gerekebilir. Gelişim geriliği gösterdiği belirlenen çocukların en hızlı şekilde doğru ve etkili özel eğitim olanaklarından yararlandırılması uygun olur” dedi.

KREŞ YAŞI İÇİN ÖLÇÜLER

Sibel Dağlıkan, bir çocuğun kreşe gönderilmesi için aşağıdaki davranışları sergileyebilecek olgunlukta olması gerektiğini belirterek “Kreşe gidecek çocuklar; hoşça kal, diyebilmeli, tuvalet ihtiyacını söyleyebilmeli, yemeğini kendi yemeli, yeni arkadaşlar istemeli, uzun süre uykuya ihtiyaç duymamalı, etkinlik seçebilmeli, dikkatini toplayabilmeli, oyuncaklarını paylaşabilmeli, ailesinden birkaç saat uzak kalabilmeli, 5’e kadar sayabilmeli, üç tekerlekli bisiklete binebilmeli” diye konuştu. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA