İş güvenliği tedbiri almadı, ölümden döndü! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İş güvenliği tedbiri almadı, ölümden döndü!


 

Erdemli’de iş güvenliği tedbiri almayan elektrikçi ölümden döndü. Elektriği kesmeden enerji panosundaki kabloya dokunan usta, fazların çakışmasıyla yaşanan patlamada elinden yaralandı. Patlama anı ve yaşananlar anbean güvenlik kamerasına yansıdı.

Edinilen bilgiye göre olay ilçedeki bir kurumda yaşandı. Kompanzasyon arızası için elektrik panosu önüne gelen usta, arızanın nereden kaynaklanmış olabileceğine dair bir süre kablolara baktıktan sonra yerinden çıkmış olarak gördüğü kabloya çıplak ellerini uzatınca büyük bir kıvılcım çıktı. Elinden yaralanan usta arkadaşlarının yardımıyla hastaneye kaldırılıyor.

Yaşadığı olayın hem kendisine hem de diğer meslektaşlarına ders olmasını isteyen 47 yaşındaki 25 yıllık usta Hüseyin Bilir, meslektaşlarına seslenerek iş güvenliğine dikkat etmelerini istedi. Bilir; "Resmi kurumun birinde kompanzasyon arızası olduğunu söylediler. Kompanzasyon arızası için gittiğimde bir kabloyu boştaymış, gevşekmiş gibi gördüm. Elimi uzattığımda görünen olay meydana geldi. Tabi ki bu elektriği kesmeden yapılan bir iş olduğu için bu hataya düştük. Başka arkadaşlarımızın bu hataya düşmemesi ve böyle bir konuda kaza geçirmemesi için, önce iş güvenliği tedbiri alıp ondan sonra böyle bir hareket yapmalarını şiddetle tavsiye ediyorum"dedi. Hayatı boyunca 3 kez iş kazası yaşadığını, daha öncede yüksek gerilimde yaşadığı bir kaza sonucu da 4 ay hastanede yattığını anlatan Bilir,"Bu üçüncü iş kazam oluyor. Ekmeğimizi çıkarmak adına mecburen mesleğimize devam ediyoruz. Meslektaşlarıma tavsiyem tedbir almadan, enerjiyi kesmeden çalışma yapmasınlar" diye konuştu. Yaşadığı korku dolu anlara da değinen Bilir, "İki fazın çakışmasından dolayı büyük bir kıvılcım ve alev meydana geliyor.Meslektaşlarım bunu çok iyi bilir. 380 voltun çakışmasından dolayı. Elimin üzerindeki deri komple yandı. Şuanda yanık tedavisi görmekteyim" dedi. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA