‘Özür Dilemeyi Bırak, Harekete Geç’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘Özür Dilemeyi Bırak, Harekete Geç’


 

Mersin’de Ulusal Ajans destekli Erasmus + gençlik değişim projesi kapsamında, mültecilerin iş hayatı ve günlük yaşama dahil edilmesi konularını içeren, ‘Özür Dilemeyi Bırak, Harekete Geç (Stop Feeling Sorry, Start Acting)’ projesi gerçekleştirildi

GİZEM EKİCİ

Türkiye’nin önderliğinde İngiltere, İtalya, Makedonya, Macaristan, Yunanistan ve Slovakya’dan gelen katılımcılar ile birlikte 17-24 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen proje kapsamında 7 okuldan 40 öğrenci, proje ortağı Toroslar Akbelen İmam Hatip Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri ile ortaklaşa düzenlediği ve ev sahipliğinde ağırlandı.

Proje kapsamında Toroslar Akbelen İmam Hatip Ortaokulu’nun yaptığı Mültecilerin Günlük Yaşamı isimli fotoğraf sergisi, çevre halkı ve diğer okul öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toroslar Akbelen İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Abdullah Tayfur, katılımcılara kendi okulu ve Türkiye’deki eğitim sistemi hakkında bilgilendirme konuşması yaptı. Ardından Okul Rehber Öğretmeni Şengül Barış, Suriyeli öğrencilerin eğitim hayatı ve yetişkinlere yönelik “meslek edindirme” kursları hakkında bilgilendirme sunumu yaptı.

Sunumun ardından katılımcılar oyunlar oynayarak ve sohbet ederek öğrencilerle keyifli vakit geçirdi. Öğrenciler ve çevre halkının yoğun ilgisi ve misafirperverliği karşısında şaşıran gençler, çok mutlu olduklarını ve unutamayacakları bir gün geçirdiklerini dile getirdiler.

Fotoğraf sergisi ardından katılımcılar ile Toroslar Akbelen İmam Hatip Ortaokulu görevli öğretmenleri Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan tarafından Down Cafe’de kabul edildi. Down sendromlu gençlerin de katıldığı buluşmada, mültecilere yönelik belediyenin yaptığı çalışmalar anlatıldı. Katılımcıların da kendi ülkelerinde yapılan çalışmaları anlattıkları buluşma sonrası Başkan Tarhan katılımcıların sorularını yanıtladı.

Bir diğer proje ortağı olan Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından kabul edilen grup liderleri Şube Müdürü Serdar Sarıkaya ve diğer sosyal hizmetler çalışanları ile sohbet ederek bilgi alışverişinde bulundu.

Gelen katılımcılar Türkler ve Suriyeli mültecilerin aynı yerlerde yaşaması ve öğrencilerin aynı sınıfta eğitim alması karşısında şaşırdıklarını ve dünyaca ünlü Türk misafirperverliğinin ne anlama geldiğini şimdi anladıklarını dile getirdiler.  Proje yaygınlaştırma etkinlikleri kapsamında Avrupa’da binlerce kişiye ulaşması beklenen proje çalışması sonrası katılımcılar, Mersin şehri ve konukseverliğine hayran kaldıklarını ve en kısa zamanda aileleri ve arkadaşları ile bu güzel şehri tekrar ziyaret etmek istediklerini belirttiler. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA