Engel yaratan parklara ceza yağdı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Engel yaratan parklara ceza yağdı!


 

Mersin’de engellilerin hayatlarını zorlaştıran parklara izin verilmiyor. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, engelliler için ayrılan park yerleri ile kaldırımlardaki sarı çizgileri kapatan uygunsuz parklara dikkat çekmek için uygulama yaptı.

Trafikte engellileri unutan sürücülere yönelik gerçekleştirilen denetimler, özellikle kent merkezinde trafiğin yoğun olduğu Silifke ve İstiklal caddeleri üzerinde gerçekleştirildi. Uygulama sırasında engelli sürücüler için ayrılan özel park yerlerine park eden araç sürücüleri bir defaya mahsus uyarılırken, kaldırımlarda engelliler için düzenlenen sarı çizgiler üzerine uygunsuz park eden araçlar ise çekici marifetiyle kaldırıldı.

Trafik Denetleme Şube Müdür Vekili Deniz Ünsal, denetimler sırasında engellilere özel park yerine aracını koyan bir sürücüyü, engellilere saygı gösterilmesi konusunda uyardı. Ünsal, acil işi olduğu için 5 dakikalığına otomobilini bırakmak zorunda kaldığını söyleyen sürücüye, “Araç sürmek çok büyük bir sorumluluktur. 5 dakika sonra hayatınız kararabilir. Trafikte acele olmaz. Levhada görüldüğü üzere buraya aracınızı bırakmamanız gerekiyor. Burası sadece engellilerin kullandığı araçlara özel park yeri” dedi.

Herkesin bir engelli adayı olduğuna dikkat çeken Ünal, "Maalesef bazı araç sürücülerimiz, engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak için alınan bazı fiziksel tedbirlere uymayarak onların hayatlarını daha da zorlaştırıyor" diye konuştu. Ünsal, bu konudaki denetimlerin aralıksız süreceğini belirtirken, araç sürücülerinin daha dikkatli ve duyarlı olmalarını istedi.

Denetimlerde, engelli işaretinin olduğu kaldırımı tamamen kapatan 1 araç çekici marifetiyle kaldırılarak, sürücüsüne cezai işlem uygulandı. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA