“Cinsiyet eşitliğine uygun bütçe istiyoruz” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Cinsiyet eşitliğine uygun bütçe istiyoruz”


 

Aile ve Politikalar Bakanlığı’nın bütçe tasarısını eleştiren Özge Göncü, “Bütçe toplumsal cinsiyet eşitliğine dayalı bir mantık ve anlayışa sahip olmalıdır” dedi.

Mehmet Nabi Batuk

Geçtiğimiz gün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülerek Meclis onayına gönderilen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı (ASPB) Bütçesi Mersin’de kınandı. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Mersin Şubesi ile Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği (SHUDER) Mersin Şubesi tarafından düzenlenen ortak basın açıklamasında söz konusu bakanlık hakkında hazırlanan bütçe tasarısının, sosyal hizmet alanında çalışanları kapsamadığı ve kadınları aile içine hapseden bir anlayışla hazırlandığı belirtilerek tasarının yeniden gözden geçirilmesi çağrısında bulunuldu.

“PARASAL BİR ARTIŞ OLMAKLA BİRLİKTE ORANSAL BİR DÜŞÜŞ VAR”

SES ve SHUD Şubesi adına hazırlanan ortak basın metnini okuyan SES Şube Eşbaşkanı Özge Göncü, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da ASPB’nin bütçesinde parasal bir artış olmakla birlikte oransal bir düşüş vardır ancak bu artış ne milyonlarca çocuk, engelli ve yaşlıya daha iyi bir sosyal hizmet sunumu için, ne kadınların eşitliği için, ne de bu alanda çalışan emekçiler içindir. Toplumsal cinsiyete duyarlı bütçe hazırlanmalı, sağlık ve sosyal hizmetlere ilişkin bütçeler toplumsal cinsiyet eşitliğine dayalı bir mantıkla; kadın emekçilerin ve kadınların tüm haklarını gözeten bir anlayışa sahip olmalıdır” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA