İHRACATÇILAR ÜNİVERSİTEDE DERS VERECEK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İHRACATÇILAR ÜNİVERSİTEDE DERS VERECEK


 

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB), üniversite-sanayi işbirliğinin gelişmesine katkı sağlanması amacıyla yürütmekte olduğu çalışmalar kapsamında Mersin Üniversitesi Tarsus Teknoloji Fakültesi ve Tarsus Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu ile iyi niyet protokolü imzaladı.

Mersin Üniversitesi Tarsus Teknoloji Fakültesi'nde ve Mersin Üniversitesi Tarsus Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu'nda gerçekleştirilen Girişimcilik ve İnovasyon dersleri, Mersin Üniversitesi Teknopark içerisinde hizmet vermekte olan Mersin TİM-TEB Girişim Evi'nden konuk eğitmenlerin eğitmenliğinde Mersin Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği bölümü ve Mersin Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yüksek Lisans dersi bölümü öğrencileri ile 7 hafta süresince gerçekleştirildi. 
Girişimcilik ve İnovasyon dersinin temeli mesleki ve teknik bilgisi yüksek üniversite öğrencilerine yönelik olup, işletme kuruluşu ve yönetimi hakkında bilgilendirilmesi, ulusal ve uluslararası pazarda katma değerli ürün ve hizmetlerin hayata geçmesi, işletmenin sürdürülebilir bir yapı oluşturulmasını kapsayan uygulamalı eğitimlere dayanmaktadır.
Protokol imza töreninde konuşan AKİB Genel Sekreter Vekili Ümit Sarı, Mersin Üniversitesi Tarsus Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kemal Külekci ve Tarsus Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet İnce girişimciliğin son yıllarda artan önemini ve programın bu kapsamındaki önemini vurguladı. Toplantıda ilgili derslerin yürütücüleri Yrd. Doç Dr. Sami Süygün ve Öğretim Görevlisi Kuddis Büyükakıllı yanında AKİB Proje Koordinatöre Volkan Dağlı da hazır bulundu. 
Görüşmelerde girişimci adaylarının desteklenmesinin değişen dünya ekonomisinde söz sahibi olmayı amaçlayan ülkemizin gelişmesi için büyük önem arz ettiği, ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ile sağlanacağı ve girişimcilik eğitim faaliyetleri konusunda ortak hareket edilmesine devam edileceği ifade edilirken bu gibi Üniversite-Sanayi işbirliği projelerinin artması temenni edildi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA