SAAT 9’U 5 GEÇE HAYAT DURDU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SAAT 9’U 5 GEÇE HAYAT DURDU!


 

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79. yıldönümünde Mersin’de düzenlenen törenlerle saygı ve sevgi ile anıldı.

HABER/ GİZEM EKİCİ

Mersin Valiliği tarafından düzenlenen resmi anma programı sabah saat 08.45’te Cumhuriyet Meydanı’na başladı. Törene; Mersin Valisi Ali İhsan Su', Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile protokol üyeleri, askerler, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Törende ilk olarak Vali Su, tören mangasını selamladı. Daha sonra Vali Su, Tuğamiral Gürbüz ve Başkan Kocamaz ile kamu ve özel kuruluşların temsilcileri Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. 
Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05’te sirenlerin çalmasıyla da 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İl Afet Acil Durum Müdürlüğü, limandaki gemiler, balıkçı barınağındaki tekneler sirenlerini, motorlu araçlar klaksonlarını, lokomotifler de düdüklerini 2 dakika boyunca çalarak anmaya katıldılar. 
Sirenler çalarken Mersin’de hayat iki dakikalığına durdu. Mersin’in dört bir yanında bulunan vatandaşlar bulundukları yerde saygı duruşuna geçerek, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü andı. Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Bandosu eşliğinde okunan İstiklal Marşı ile de Türk Bayrağı önce göndere çekildi, daha sonra yarıya indirildi.
Çelenk sunma töreninin ardından kent protokolü ve vatandaşlar Kültür Merkezi'ne geçti. Mersin Valiliği tarafından düzenlenen program, Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) sanatçıları eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Programda, Mersin İl Milli Eğitim Müdür Vekili Kutlu Tekinbaş, 'Atatürk ve Eğitim' konulu bir konuşma yaparken, TRT Çukurova Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan '10 Kasım Atatürk'ü Anma' konulu multivizyon gösterimi gerçekleştirildi.
Multivizyon gösteriminin ardından 24 Kasım Ortaokulu’ndan Ayşen Güdün, ‘Bir Tutkudur Mustafa Kemal’ adlı şiiri okurken, yine 24 Kasım Ortaokulu’ndan Nehir Sabaz  ‘Atatürk’ün Sesi’ adlı şiiri seslendirdi.
Devlet Klasik Türk Müziği Korusu'nun 'Atatürk'ün Sevdiği Şarkılar' konseri, keman ve gitar dinletisi ile devam eden program, Mersin Devlet Opera ve Bale Müdürlüğü tarafından hazırlanan  'Atatürk'ü Anıyoruz' konulu gösteri ile sona erdi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA