Çiftçiye 15 bin badem fidanı dağıtıldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Çiftçiye 15 bin badem fidanı dağıtıldı


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Gülnar’da gerçekleştirdiği törende tarım üreticilerine 15 adet badem ağacı fidanı dağıttı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Gülnar ilçesinde gerçekleştirilen törende “Mersin İli Meyveciliği Yayma ve Geliştirme Projesi” kapsamında kırsalda yaşayan ve geçimini tarımla sağlayan Mersinli üreticilere 16 mahallede 500 üreticiye 15.000 adet badem fidanı dağıtımı gerçekleştirdi. Gülnar Eski Otogarda yapılan törene Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Kerim Tufan, Gülnar Kaymakamı Ekrem Güngör, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, Gülnar İlçe Tarım Müdürü Süleyman Ergü, Gülnar Badem Üreticilerini Destekleme Derneği Başkanı Ali Kozak, Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Yusuf Özaydın ve çok sayıda üretici katıldı.

KÖYLÜ ALTERNATİF ÜRÜNLERE KAVUŞUYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman köylünün ve çiftçinin yanında olduklarını ifade eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Tufan, “Belediyeye geldiğimiz zaman, bizim köylünün ve çiftçinin yanında olmamız, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığını kurmamız lazım dedik. Onun için de Mersin’de ilk defa Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığını kurduk. Başkanımız da köylümüze ancak bu daire başkanlığımız aracılığıyla yardımcı oluruz dedi. Biz istedik ki köylü alternatif ürünlere kavuşsun ve önü açılsın. Bizim bu yaptığımız belki küçük gibi görünüyor ama en azından bir yol çiziyoruz” diye belirtti.

FİDAN DAĞITIMI SÜRECEK

Mersin İli Meyveciliği Yayma ve Geliştirme Projesi kapsamında önceki günlerde Toroslar ’da 16 mahallede, Tarsus’ta 13 mahallede ve Çamlıyayla’da yapılan dağıtımlar ile yaklaşık 22.000 ceviz fidanı dağıtıldı. Gülnar’da ise, 16 mahallede 500 üreticiye 15.000 adet badem fidanı dağıtımı yapıldı.Mersin Büyükşehir Belediyesi devam ettirdiği ceviz fidanı dağıtımında toplam 6 ilçenin 50 mahallesinde yaklaşık 1200 üreticiye 30.000 ceviz fidanı dağıtmış olacak. Ayrıca Gülnar’da 16 mahalle, Tarsus’ta 1 mahalle ve Silifke’de 2 mahalle olmak üzere toplam 19 mahallede yaklaşık 600 üreticiye 16.500 badem fidanı dağıtımı yapmış olacak. Proje kapsamında Tarsus, Anamur, Aydıncık, Akdeniz, Mut, Silifke, Toroslar, Tarsus ve Gülnar ilçelerinde yaklaşık 6.000 adet Sarıkulak ve 50.000 adet Gemlik çeşidi zeytin fidanı dağıtılacak. Büyükşehir Belediyesi Tarsus, Silifke ilçelerinde de badem fidanı dağıtımı yapacak ve proje kapsamındaki tüm badem fidanlarının dağıtımını tamamlamış olacak.(bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA