Meclis’te çöp kavgası! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Meclis’te çöp kavgası!


 

Toroslar’daki Çavuşlu Katı Atık Aktarma Merkezi meçlisi gerdi! CHP’li Gökçel’in, “Halkın şikayeti var” diyerek gündeme getirdiği konuyla ilgili Başkan Kocamaz’ın yanıtı, “Halkı galeyana getirerek engellemek istemek ne kadar akla uygun” yanıtı geldi. AKP’li Yerlikaya CHP’li Gökçel’e, CHP’li Belediye

HEDİYE EROĞLU

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım ayı olağan toplantı döneminin birinci birleşim toplantısı Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın başkanlık ettiği mecliste; 49 idari ve 17 komisyon raporu ve 5 ek gündem maddesi görüşüldü.

ÇAVUŞLU ÇÖPTEN RAHATSIZ!

Mecliste ne çıkan konu CHP’li Meclis üyesi Tuncay Gökçel’in gündeme getirdiği Toroslar’daki Çavuşlu Katı Atık Aktarma İstasyonu oldu.
Gökçel, istasyonun yaydığı koku ve neden olduğu hijyen tedirginliği nedeniyle bölge halkını ve yakındaki Şehir Hastanesi’ni tedirgin ettiğini söyledi. “Toroslar’da katı atık aktarma istasyonu ile ilgili şikayet var” diyen Gökçel, “Akdeniz’den alınan çöp Toroslar’a çıkacak, oradan Tarsus’taki merkezi atık tesisine gidecek. Açık alanlarda ve şehir dışında yapılıyor .aşka illerde bu iş. Hastanenin yakınında olması nedeniyle özellikle tepki var” dedi.

“HALKI GALEYANA GETİREREK ENGELLEMEK İSTEMEK NE KADAR AKLA UYGUN?

Bunun üzerine Başkan Kocamaz, “Zamanınız var ise otobüs çağıralım, yerinde görün. Bu çöp bir şekilde taşınacak. Bunun tek çözümü var çöp üretmemek. Anamur’da her şeyi hazır, kaynağı, projesi hazır, ÇED raporları hazır bir tesisin yapılması engellendi. Oysaki hibe fonundan parası da hazırdı. Bu çöpleri biz ne yapacağız? Bunu acite etmenin hiç kimseye faydası olmaz. Bunu halkı galeyana getirerek engellemek istemek ne kadar akla uygun) İstanbul’un içinde yüzlerce var, Tarsus’ta şehrin içinden var” yanıtı verdi.

Burada CHP’li Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç’ten de Kocamaz’a destek geldi. Genç, “Yapılan iş doğrudur, yanlış bir şey yok burada” dedi.

AKP’DEN; ‘TESİSİ TAŞIYALIM’ ÖNERİSİ

AKP’li Meclis Üyesi İsmail Yerlikaya da, CHP’li Gökçel’e destek vererek, “Bu aktarma istasyonunun olduğu alanı 2015 yılında imara açtık. Ancak o zaman burası küçük sanayi alanı da olabilirdi. Bunun hiç  bir mahsuru yoktu. Ama daha sonra bu bölge değişti ve konuta dönüştü. Konuttan dolayı bu tesis mümkünse başka bir yer var ise taşınabilir mi?

Şuan orada konut yapılaşma yok deniliyor ama 1/5 bin ölçekli Nazım İmar Planı henüz geçmedi, bu plan geçtikten sonra altı üstü her yer konut olacak” dedi.

Tekrar söz alan CHP’li Tuncay Gökçel de, “Çöpleri direk Tarsus’a götürelim. Bu hali ile rantabıl değil. Yarın koku olacak mı olmayacak mı göreceğiz” dedi.

“KOKU SPREYİ SİSTEMİ KURUYORUZ”

Yeniden söz alan Burhanettin Kocamaz ise, “Bu çöpü Arpaç’a kadar götürdükten sonra direk tesise götürelim. Çok dikkatli dinlemiyorsunuz. Konutların arasında çöp deposu her yerde var. Ben kokutur muyum orayı! Tarsus’ta bitişikte okul var. Kokuyu gidermenin de yöntemleri var. Koku spreyi sistemi kuruyoruz bu alana. Zaten çöp burada kalmıyor. Çöp kokmaya başlamadan taşınacak oradan” dedi.

CHP’Lİ GENÇ: “BÜYÜKŞEHİR’İN YAPTIĞI DOĞRU”

Söz isteyen Başkan İbrahim Genç de, “Arkadaşlar taşıma istasyonları nedir, gerekliliği nedir incelemedikleri için böyle söylüyor. Bu çöp önce kapımızda sonra konteynerlere konuluyor. Bu öyle bir iki güç gün beklemiyor, toplayıp iletmeleri 3-4 saat sürüyor. Almanya’da da bunu inceledim. Böyle bir tesise gittik. Bu Mersin’de yeni keşfedilen bir olay değil, Ankara’da da İstanbul’da da, Almanya’da böyle. Bu yapılırsa ilçe belediyeleri çok rahat edecek. Ekonomik olarak belediyelerin yararı olacak” dedi.

“ÇÖP AKTARMA İSTASYONU RAHATSIZLIK VERMEZ”

Son olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Bülent Halisdemir, atık aktarma merkezleri ile ilgili bir sunum yaptı. Halisdemir, tartışmalara neden olan Toroslar Çavuşlu Katı Atık Aktarma İstasyonu yakınlarında çok fazla bir yerleşim yeri olmadığını, olsa da çok fazla bir zararı olmadığını söyledi. “Aktarma istasyonları bir çöp depolama alanı değildir” diyen Halisdemir, “Aktarma istasyonlarında çöp biriktirilmesi ve çöp suyunun herhangi bir şekilde dış ortama aktarılması mümkün değildir. Aktarma istasyonları sayesinde kentin nefes alması sağlanıyor” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA