Kadınlardan antik gezi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kadınlardan antik gezi


 

İçel Soroptimist Kulübü, Mersin’in antik tarihinde (Kilikya’da) yaşayan kadın karakterlerinin izini sürerek tarihi ve kültürel bir gezi düzenledi.

İçel Soroptimist Kulübü, Mersin’in tarihi ve kültürel zenginliklerine dikkat çekmek için “Kilikya’nın Kadınları Kültür Gezisi” adıyla bir gezi düzenledi. 11 Kasım 2017 tarihinde düzenlenen geziye kulüp üyeleri katıldı. 2 gün süren gezide, Akkale, Elle Sebestian, Taşucu Limanı, Aydıncık, Dörtayak, Narlıkuyu Üç Güzeller, Karakabaklı, Işıkkale, Uzuncaburç, Cennet Çukuru ve Tapınak, Çanakçıkaya Mezarları ve çevreleri ziyaret edildi.

Bu bağlamda, mimar ve yazar Semihi Vural’ın “Kilikya’nın Kadınları” kitabından hareketle Antik Roma’yla birlikte pek çok uygarlığın tarihsel ve kültürel izleri de sürülmüş oldu.  

İçel Soroptimist Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Sevinç Şanlı yaptığı açıklamada, “Semihi Vural’ın aynı adlı kitabından hareketle uyarladığımız Kilikya’nın Kadınları sahne oyunumuzdan sonra, geçmişten bugüne Mersin’de yaşamış tanrıçaları ve kadın karakterlerini hatırlatan önemli bir kültür gezisi düzenledik. Böylece Mersin’in eşsiz tarihine bir kez daha dikkat çekmiş olduk. Bu gezide bizlere eşlik eden, mimar ve yazar Semihi Vural’a, değerli konuklarımıza mihmandarlık ederek engin tarih bilgilerini bizlerle paylaşan Ali Murat Merzeci’ye, teşekkürlerimizi sunarız” dedi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA