Toroslar’ın artık Yuva’sı var! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Toroslar’ın artık Yuva’sı var!


 

Yuva Derneği, Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ), kamu kurum ve kuruluşları ile ortaklaşa yürüttüğü “Emek Karşılığı Nakit Destek Projesi” kapsamında Mersin’in Toroslar ilçesinde mobil kreş açtı. Kreşten Suriyeli çocuklarda faydalanacak.

GİZEM EKİCİ

İhtiyaç sahibi bireylerin yaşam kalitelerini artırmaya yönelik istihdam yaratma ve güçlendirme çalışmaları kapsamında 2016 yılında “Emek Karşılığı Nakit Destek Projesi”ni hayata geçiren Yuva Derneği, projeyi yürüttüğü yerlerden Mersin Toroslor’da mobil kreş açtı. Derneğin GIZ (Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu), kamu kurum ve kuruluşları ile ortaklaşa yürüttüğü Emek Karşılığı Nakit Destek Projesi kapsamında istihdam sağlanan, ihtiyaç sahibi birey ve ailelerin çocuklarına hizmet verecek olan mobil kreşin açılış törenine, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Yuva Derneği Geçim Kaynakları Yöneticisi Bilge Çoban, ilçe muhtarları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve Toroslar halkı katıldı.

TOROSLAR’DA BİR YILDA 133 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANDI

İhtiyaç sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve geçici koruma statüsü altındaki Suriyeliler için Türkiye’de tarım dışı istihdamda ilk kez uygulanan bir modeli Temmuz 2016’dan bu yana Mersin’de de sürdürdüklerini söyleyen Yuva Derneği Geçim Kaynakları Yöneticisi Bilge Çoban, projeleri ve mobil kreş hakkında bilgi verdi. “Yuva Derneği olarak, 2013 yılında başlattığımız İnsani Gelişim Programımız kapsamında ihtiyaç sahibi bireylerin yaşam kalitelerini artırmaya yönelik istihdam yaratma ve güçlendirme çalışmaları yürütüyoruz. Bu çalışmalarımızın sürdürülebilir olması için yerel yönetimlerle de işbirliği yapıyoruz. İnsani Gelişim Programımızın bir parçası olarak ülkemizde yaşayan göçmen statüsündeki Suriyelilerin ve ihtiyaç sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının geçim kaynaklarına erişimlerini güçlendirmek böylece kendi kendilerine yeterli hale gelmelerini ve topluma katkıda bulunmalarını sağlamak amacıyla 2016 yılında Emek Karşılığı Nakit Destek Projemize başladık. Projemiz ile aynı dezavantajlılık kriterlerine göre seçilen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve Suriyelilere istihdam sağlıyor, kayıtlı olarak çalışma fırsatı sunuyor hem sosyal uyuma hem de yerel ekonomiye katkıda bulunuyoruz. Mersin’de, Toroslar Belediyesi ile işbirliği içinde yürüttüğümüz bu projemizle 69’u Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak üzere 133 kişiye belediye ve okullarda istihdam sağladık. Projemizden yararlanan ailelerin çalışırken küçük çocuklarını bırakabilecekleri bir yer olmaması ve farklı yaşların öğrenme süreçlerinin de farklı olmasından yola çıkarak bir kreş ihtiyacı olduğunu gördük. Sayın Toroslar Kaymakamı ve Belediye Başkanımızın ilgisi ve desteği ile Yunus Emre Kültür Merkezi’nin bahçesinde mobil kreşimizi hizmete açmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. İlgisini, işbirliğini ve desteğini esirgemeyen herkese teşekkürlerimizi sunmak istiyorum.”

TARIM DIŞINDA İSTİHDAM OLANAĞI SAĞLAMASIYLA TÜRKİYE’DE İLK!

Yuva Derneği’nin Türkiye’de tarım dışındaki alanlarda geçim kaynağı yaratmasıyla ilk olan “Emek Karşılığı Nakit Destek Projesi”nde Mersin’de Toroslar ve Tarsus, Hatay’da Kırıkhan, İstanbul’da Avcılar ve Gaziantep’te 2016 yılında 625 proje yararlanıcısı istihdam edildi. 2017 yılsonunda ise bu rakamın 1030’u bulması hedefleniyor. Projeden yararlanarak istihdam edilen ihtiyaç sahiplerinin çocukları için hizmete açılan mobil kreş, hafta içi her gün 3-6 yaş arası 15 çocuğa 08.00-17.00 saatleri arasında öğretmenler nezaretinde eğitim verecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA