Dönüşüm için düğmeye basıldı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Dönüşüm için düğmeye basıldı!


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Müftü Deresi ve Mersin Kent Meydanı için düğmeye bastı! Dere çevresinde kalan mülkiyetlerin dere dışına çıkarılması ve bölgenin ıslahı için bölge kentsel dönüşüme tabi olacak.

Hediye Eroğlu

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım ayı olağan toplantı döneminin birinci birleşim toplantısında ‘kentsel dönüşüm’ startı verildi. Mersin Büyükşehir Belediyesi, Müftü Deresi ve Mersin Kent Meydanı için düğmeye bastı! Dere çevresinde kalan mülkiyetlerin dere dışına çıkarılması ve bölgenin ıslahı için bölge kentsel dönüşüme tabi olacak.

DERE KENARLARI PARK OLACAK

Konuyla ilgili belediye idaresinden iki ayrı teklif geldi. İlk teklifte; “Konut, sanayi, ticaret alanları, teknoloji parkları, kamu hizmeti alanlarında rekreasyon ve sosyal donatı alanları oluşturmak, eskiyen kent kısımlarını yeniden inşa ve restore etmek, kentin tarihi ve kültürel dokusunu korumak veya deprem riskine karşı tedbirler almak amacıyla, kentsel dönüşüm ve gelişim projeleri uygulanabilmektedir.

Bu kapsamda; Akdeniz, Toroslar ve Yenişehir ilçelerinde; Alsancak, Demirtaş, Mustafa Kemal, Portakal, Okan Merzeci, Karaisalı, Kocavilayet, Fuat Morel, Limonluk, Cumhuriyet ve Hürriyet, idari mahallerinin idari, Bahçe, Hamidiye, Menteş, Kocavilayet ve Karaisalı kadastrol mahallelerinin fiziksel durumu ve çevre görüntüsünün iyileştirilmesi, kentsel yaşam standartlarının yükseltilmesi, her türlü teknik ve sosyal altyapıya sahip nitelikli yaşam alanları ile depreme karşı yapı stokunun oluşturulması, Müftü Deresi’nin ıslahının yapılması ve dere çevresini düzenlenmesi için dere çevresinde kalan mülkiyetlerin dere dışına çıkarılması ve Mersin Bölge Parkı oluşturulması amacıyla hazırlanan haritada sınırları işaretlenen bölgenin belirlenen kamu kullanımında kayıtlı parseller dışında tutularak, kalan alanın 5393 sayılı belediye Kanunu’nun 73. maddesine göre, ‘kentsel dönüşüm ve gelişim alanı’ ilan edilmesini teklif ederiz” denildi.

Bu teklif, İmar Bayındırlık Çevre Sağlık Komisyonları’na havale edildi.

MERSİN’E KENT MEYDANI GELİYOR

İkinci teklifte de yine belediye kanunun kapsamında Akdeniz ve Yenişehir ilçelerinde; Hamidiye, Pirireis ve Turgutreis idari, Bahçe ve Hamidiye mahallelerinin kadastrol olarak; fiziksel durumu ve çevre görüntüsünün iyileştirilmesi, kentsel yaşam standartlarının yükseltilmesi, her türlü teknik ve sosyal altyapıya sahip nitelikli yaşam alanları ile depreme karşı yapı stokunun oluşturulması, Müftü Deresi’nin ıslahının yapılması ve dere çevresini düzenlenmesi için dere çevresinde kalan mülkiyetlerin dere dışına çıkarılması ve Mersin Kent Meydanı oluşturulması amacıyla sınırları işaretlenen bölgenin belirlenen kamu kullanımında kayıtlı parseller dışında tutulması teklif edildi.

Bu teklif de, İmar Bayındırlık Çevre Sağlık Komisyonları’na havale edildi.

Meclis üyeleri ise söz konusu dönüşüm çalışmaları ile ilgili hazırlanan haritaların kendilerine de verilmesini istedi. Başkan Kocamaz da ekibine haritaların meclis üyelerine gönderilmesi için talimat verdi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA