Tiyatro Festivali’nde hazırlıklar tamam | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tiyatro Festivali’nde hazırlıklar tamam


 

‘Mersin’de tiyatro yok!’, gibi olumsuz tepkiler aldıklarını açıklayan METİD Başkanı Salih Yıldırım, kentte üçüncüsünü organize ettikleri Tiyatro Festivaline katılım çağrısı yaparak “Tiyatroyu unutursak hayatı, insanı ve insanca olanı unuturuz” dedi.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin Tiyatro Derneği (METİD) tarafından Yenişehir ve Silifke Belediyeleri’nin desteği ile 18-26 Kasım 2017 tarihleri arasında bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek Uluslararası Tiyatro Festivali’nin etkinlik programı basına tanıtıldı. Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen METİD yöneticileri 8 gün boyunca sürecek olan etkinlik programı hakkında bilgi verdi. Açıklamaya METİD Başkanı Salih Yıldırım, Başkan Yardımcısı Melih Kayadelen, Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Durak ve Radyo Programcısı ve Köşe Yazarı Samir Bolat katıldı. 18 Kasım 2017 Cumartesi Günü Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’de düzenlenecek plaket töreni ve kokteyl ile başlayacak olan festivalde ayrıca İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Eskişehir, KKTC’den gelen tiyatro grupları Yenişehir AKM ve Nikah Salonu, Tarsus Aratos Kültür Sanatevi, Silifke Belediyesi Kültür Merkezi’nde sergileyeceği tiyatro oyunları ile sanatseverlerle buluşacak. Festivalde tiyatro oyunlarının yanı sıra; Zeynep Kımız Bozkır’ın ‘Form Tiyatro’, Birol Tezcan ve Zana Kılıç’ın ‘Oyun Yazarlığı’, Mutlu Polat’ın ‘Ses, Nefes, Beden, TAİ CHE’ konularındaki atölyeleri açılacak.  

“TÜRK TİYATROSUNU GELECEĞE TAŞIMAK ZORUNDAYIZ”

Sözlerinin başında festivalin hazırlık sürecinden bahseden METİD Başkanı Salih Yıldırım, çok yoğun ve yorucu bir hazırlık sürecinden geçtiklerini ifade ederek, en büyük amaçlarının Türk Tiyatrosunun geleceğe taşımak olduğunu söyledi. Yıldırım “Bu yıl ki amacımız yine aynı: şehrimizde tiyatral çalışmalar oluşturarak yeni nesillerle Türk tiyatrosunu geleceğe taşımak, kaliteli çalışmaları şehrimize getirerek iyi bir izleyici kitlesi oluşturmak ve genç tiyatro sanatçılarının yetişmesine aracı olmak, Kültür ve düşünce hayatımızı şekillendiren tiyatroyu bütün renkleriyle kucaklayarak önce şehrimize sonra ülke insanımıza tanıtmak; tarih, toplum, dil ve kültür üzerinde bu denli etkili olan tiyatronun yetiştirmiş olduğu insanları bu kapsamda ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımını yapmaktır” dedi.

İNSANLAR TİYATRO İÇİN SARFEDİLEN EMEĞİ GÖRMELİ

İnsanların sosyal yaşamlarında ‘Mersin’de tiyatro yok!’, ‘Şehirde sanatla uğraşan birileri var mı?’ gibi tepkiler gösterdiğini bununda kendileri için bir yanılgıdan ibaret olduğunu kaydeden METİD Başkanı Salih Yıldırım, sözlerini şu cümlelerle sürdürdü: “Çünkü sanatsız bir şehir olmaz! Sanata dair bir sorun varsa bunu birlikte çözeceğiz, ama önce şehrin sanatçılarını tanıyarak dinleyerek destekleyerek. Çünkü bu şehirde yaşayan çok değerli sanat insanları var. Çevrenize dikkatle bakarsanız gençleri göreceksiniz. Bir değişimin, bir gelişimin yaşandığını fark edeceksiniz. Genç tiyatrocuları göreceksiniz! Hepsi de yetenekli, yürekli ve cesur. Bir araya gelip kendi özgün tiyatrolarını kuruyorlar. Yazıyorlar, oynuyorlar ve perdelerini hiç kapatmıyorlar. Tiyatroyu unutursak hayatı, insanı ve insanca olanı unuturuz. Dünya, sanatla daha güzel ve yaşanılır. O halde açılsın perdeler! Oynansın oyunlar.”



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA