Anamur’da çilek hasadı başladı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Anamur’da çilek hasadı başladı


 

Türkiye’nin önemli çilek üretim merkezlerinden biri olan Mersin’in Anamur ilçesinde, turfanda çileğin hasadına başlandı. Çileğin kilosu 10 liradan alıcı buluyor.

Akdeniz bölgesinde turfanda çilek hasadında Anamur birinci sırada yer alıyor. Kalitesi ve aroması ile bölgede öne çıkan çilek, aynı zamanda halkın muzdan sonra ikinci geçim kaynağı olma özelliğini de taşıyor. Bahçe Mahallesi'nde çilek üreticiliği yapan Fadime Bulut, bu yıl bereketli bir yıl olmasını beklediklerini belirterek, "Umarız emeğimizin karşılığını alır, çileğimiz para eder. Şu anda kilosu 10 liradan toptancı haline veriyoruz. Her geçen yıl çilek fiyatları gerilemekte ama masraflarımız aşırı şekilde artmaktadır. Bu yıl alın terimizin karşılığını almayı bekliyoruz" dedi.

Anamur Ziraat Odası Başkanı Şeref Gümüş ise Türkiye’nin ilk çilek hasadının Anamur'da yapıldığını ifade ederek, "Bu yıl geçen yılki rakamlardan daha fazla bir hasat bekliyoruz" diye konuştu. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA