O dede tutuklandı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

O dede tutuklandı!


 

Mersin’de, 5 yaşındaki torununa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla Anne Şenay S.’nin şikayeti üzerine hakkında dava açılan Dede M.S., çıktığı ilk duruşmada tutuklandı. Anne S., “Adaletin yerini bulacağına inanıyorum” dedi.

GİZEM EKİCİ

Mersin’in Mut ilçesinde 3 Eylül 2016 tarihinde 5 yaşındaki kızı A.S.’nin, kayınpederi M.S. tarafından cinsel tacize uğradığını öğrenen Anne Şenay S.’nin suç duyurusunda bulunmasının ardından başlatılan soruşturma sonunda açılan davanın ilk duruşması, Silifke Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada, sanık M.S.’nin yanı sıra mağdur 5 yaşındaki A.S., Anne Şenay S. ve Baba O.S. ile minik kızın 6 ve 8 yaşlarındaki iki ağabeyi dinlendi. Duruşma sonunda, salona tutuksuz giren Dede M.S., ‘kuvvetli suç şüphesi oluştuğu’ gerekçesiyle tutuklanarak çıkarıldı.

“ADALETİN YERİNİ BULACAĞINA İNANIYORUM”

 Duruşmanın ardından Anne Şenay S., açıklama yaptı. Duruşmada çok güzel gelişmeler olduğunu ve adaletin yerini bulduğunu belirten 3 çocuk annesi 33 yaşındaki Şenay S., “Duruşmada yalanlar ortaya çıktı. Benim iftira atmadığım ortaya çıktı. Duruşmada, kayınpederimin suçlu olduğuna karar verildi. Delilleri karartmak için ellerinden geleni yaptılar ama çok şükür amaçlarına ulaşamadılar. Çocuğumun dedesi suçlamaları kabul etmedi ama çok çelişkili ifadeler verdi” diye konuştu.

Eşi O.S.’nin duruşmadaki tutumuna şaşırdığını dile getiren Şenay S., “Eşim, 6 ay önce babasından şikayetçi olmuş ve ‘kızımın arkasındayım, sonuna kadar gideceğim’ demişti ama mahkeme salonunda hakim karşısında bizi şok etti. Kızımıza inanmadığını, benim de yalan söylediğimi anlattı. Mahkemeyi çocuklarımın ifadeleri kurtardı. Oğullarım da kardeşlerine dedesinin yaptıklarını anlattılar, hiç saptırmadan gerçekleri söylediler. İnşallah adalet yerini bulacak. İnşallah devamI gelir. Biz elimizden geleni yapacağız. Ben, kızımın namusunu, iffetini niye ayaklar altına alayım, neden iftira atayım? Kızımın arkasında sonuna kadar gideceğim” ifadelerini kullandı.

“KUVVETLİ SUÇ ŞÜPHESİ OLUŞTUĞU GEREKÇESİYLE SANIĞIN TUTUKLU OLARAK YARGILANMASINA KARAR VERİLDİ”

Minik mağdur A.S.’nin avukatı Şerife Arıcı Yıldız da geçen yıl Eylül ayında Mut’ta, M.S. adlı kişinin 5 yaşındaki torununa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla açılan soruşturma sonunda Silifke Ağır Ceza Mahkemesi’nde Dede M.S. hakkında dava açıldığını anımsattı. Yıldız, “Davanın ilk duruşması dün görüldü. Gerek dosyadaki deliller gerek duruşmadaki ifadeler sonucunda ‘kuvvetli suç şüphesi oluştuğu, suçun katalog suçlardan olduğu, sanığın da delilleri karartmaya yönelik eylemlerinin dosyada sabit bulunduğu’ gerekçeleriyle sanığın tutuklu olarak yargılanmasına karar verildi. Duruşma da 23 Ocak 2018’e ertelendi” şeklinde konuştu.

“SANIĞIN BUGÜNE KEDER TUTUKLANMAMASI KAMU VİCDANINI RAHATSIZ ETMİŞTİ”

Sanığın bugüne kadar tutuklanmamasının hem kendilerini hem de kamu vicdanını rahatsız eden bir durum olduğunu vurgulayan Yıldız, şunları söyledi: “Bu kadar önemli, ağır cezayı gerektiren bir suçu dedenin torununa yönelik olarak işlemiş bulunması durumu var. Ayrıca, ilk günlerde annenin şikayetinden sonra çocuğun babasının, eşinin şikayetten vazgeçmesine yönelik baskıları sonuçsuz kalınca, kadına şiddet uygulayıp evden kovmuştu. Bu, gerçeğin ortaya çıkmasına engel olmasına yönelik bir davranıştı ve çeşitli şekillerde sonrasında da devam etmişti. Tüm bunlara rağmen sanığın tutuklanmaması bizi de kamu vicdanını da rahatsız eden bir durumdu. Dün nihayet tutuklama kararı çıktı. Dede, böyle bir şeyi yapmasının asla mümkün olmayacağını, torunlarını çok sevdiğini, torunlarının da onu sevdiğini, bunun kendisine gelini tarafından atılmış bir iftira olduğunu söyledi. Duruşmada, mağdurun da iki ağabeyinin de suçu oluşturan eylemlerle ilgili anlatımları çok mide bulandırıcı, çok üzücü şeylerdi. Fakat bundan daha çok bizi acıtan durum ise Baba O.S.’nin çocuğuna ve eşine inanmayıp, duruşmada bir baba gibi değil de sanığın avukatı gibi konuşması ve babasını savunmaya yönelik ifadeleri oldu. Herkesin önünde çocuklarını dinlemesine rağmen hala babasını savunması bizim için çok şaşırtıcı bir tablo oldu” dedi.

Şenay S.’nin eşinden boşanmak için açtığı davanın da halen devam ettiğini ifade eden Yıldız, “Eşi, Şenay Hanıma uyguladığı darptan dolayı da Mut Asliye Ceza Mahkemesi’nden ceza aldı. Onu da istinaf mahkemesine göndermiş ama ceza kararı çıktı” diye konuştu.

"ADALETİN BİR AN ÖNCE TECELLİSİNİ BEKLİYORUZ”

Soruşturma aşaması çok uzamasından şikayetçi olan Avukat Yıldız, “Bu da çocuğu ve annesini çok endişelendiren bir durum oldu. Bu kadar önemli bir suçla ilgili soruşturma dosyasının bu kadar uzamaması gerekiyordu. Çünkü biz bu suçları sadece kişiye karşı işlenmiş değil, topluma karşı işlenmiş bir suç kabul ediyoruz. ‘Geç gelen adalet, adalet değildir’ diye bir söz var. Adaletin bir an önce tecellisini bekliyoruz artık, uzamadan. Araştırılacak çok da fazla bir şey kalmadı, iki tanık dinlenecek. Diğer duruşmada karara bağlanmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA