Bravo başkan! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Bravo başkan!


 

Mersin’de Mezitli Çamlıca Mahallesi’nde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okul yapımı için Orman Bölge Müdürlüğü’nden aldığı arazide bulunan zeytinliği kesilmekten Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan kurtardı.

Mersin’in merkez Mezitli ilçesi Çamlıca Mahallesi’nde orman arazisi içerisinde bulunan bir alan, Orman Bölge Müdürlüğü tarafından okul yapımı için Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredildi. Okulun yapılacağı alan 80’li yıldan bu yana zeytinlik olarak kullanılan alanda bulunan ağaçların kesilmek istenmesi vatandaşlarla görevlileri karşı karşıya getirdi. Polis, Orman Bölge Müdürlüğü, Toroslar Elektrik Dağıtım ekipleri ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin kepçelerle birlikte 170 zeytin ağacının bulunduğu bölgeye gittiklerinde vatandaşların tepkisiyle karşılaştılar. Polisler, görevliler ve kepçeyi alanda gören vatandaşlar kesimi durdurmak için müdahale etti. Bazı vatandaşların baygınlık geçirmesi üzerine bölgeye sağlık ekipleri ve ambulanslarda sevk edildi.

Yaşanan gerginliği haber alarak bölgeye giden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, İl Milli eğitim Müdürü Adem Koca, Mezitli İlçe Emniyet Müdürü İsmail Petek ve Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileriyle görüşerek, kesimin durdurulmasını sağladı. Bölgede yaşayan vatandaşlarla da görüşen Başkan Tarhan, projenin zeytinliklerin korunacağı şekilde uygulanacağı garantisini verdi.

 

GEREKLİ SÖZÜ ALDIK

Mezitli’de her buldukları boş alana ağaç dikip koruluk yaptıklarını söyleyen Başkan Tarhan, “Kentin en merkezi yerlerinde 36 Jakaranda koruluğunun yanı sıra zeytin ve kayısı korulukları yaptık. Böylesi yeşile ve ağaçlandırmaya önem verdiğimiz bir yerde zeytin ağaçlarının kesilmesine razı olamayız. Konuştuğumuz ve gereken duyarlılığı gösteren yetkililere, alana kadar gelerek olayın büyümesini engelleyen Mezitli İlçe Emniyet Müdürü İsmail Petek’e teşekkürler ediyorum. 170 ağaçtan yaklaşık 100 tanesi okul alanı içerisinde bulunuyor. Zeytinliğin korunması ile ilgili tüm sözleri aldık. Ancak alanda bulunan yapılaşmayla ilgili kimsenin yapacağı bir şey yok. Kanunlar çerçevesinde hareket edilerek sorunsuz şekilde okulumuzun yapılması sağlanacaktır” dedi.

BÖLGE HALKINDAN TEŞEKKÜR

Bölgede yaşayanlar, Zeytinliğin kesilmeyeceği kararı üzerine Başkan Tarhan’a gösterdiği duyarlılık nedeniyle alkışlarla teşekkür ettiler. Kuyuluk’un belde olduğu dönemde Belediye Başkanı tarafından kendilerine arazinin parselleyerek satıldığını iddia eden bir vatandaş gözyaşları içerisinde “30 yıldır burada oturuyoruz. Bize buralar Kuyuluk Belediyesi tarafından parayla satıldı. Sonradan orman arazisi olduğu ortaya çıktı. Bu zeytinlerin hepsini ben kendi elimle diktim. Şimdi kesilmesine nasıl razı olayım. Onlar benim çocuklarım gibi. Depresyon hastasıyım ve bu ağaçlarla ilgilenerek hastalığımı tedavi ediyorum. Zeytinlik alana okul yerleştirdiler. Bu nasıl adalet” ifadelerini kullandı.  

Çamlıca Mahalle Muhtarı Abdurahman Maruk da, bölgeye gelerek kendilerine destek vermesi nedeniyle Başkan Tarhan’a teşekkür etti. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA