İYİ Parti’li Türe’den ülkücülük çıkışı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İYİ Parti’li Türe’den ülkücülük çıkışı!


 

MHP’den istifa ederek İyi Parti’ye geçen Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, “Ülkücülüğümüzden ve Türk milliyetçiliğimizden bir şey kaybetmedik.”

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, İyi Parti’ye geçmesi ile ilgili belediye meclis salonunda bir basın açıklaması yaptı. Başkan Türe belediye meclis salonunda yaptığı açıklamasına basın mensuplarının yanı sıra Yeni Cumhuriyet Meydanında MHP’den istifa eden eski Anamur MHP İlçe Başkanları ve vatandaşlar da katıldı.

Basın açıklamasında MHP’den istifa sürecini ve İyi Parti’ye geçiş sürecini anlatan Başkan Mehmet Türe “Tabanın verdiği üs kurulu delege yetkilerini kullanarak MHP´de olağan üstü genel kurul yapılması yönünde tüzüğün istediği sayının 4 katı 5 katı imza toplamamıza rağmen olağan üstü kongre yapılmadı, yaptırılmadı. İkinci bir çalışmayla tekrar imza toplanmaya başlandı. Yine istenilenin çok üzerinde bir imza toplanmıştı ki 15 Temmuz hain darbe girişimi ile karşı karşıya kaldık.  15 Temmuz hain darbe girişiminin milletin iradesine, iktidara ve özellikle Milliyetçi Hareket Partisine gönül vermiş ülkücülere yapılmıştır bu darbe ve olağan üstü kongrede askıda kalmıştır” dedi.

Süreç içerisinde sadece Milliyetçi Hareket Partisinin mensubu olmayı kaybettiklerini ancak ülkücülüğü ve Türk milliyetçiliğinden bir şey kaybetmediğini söyleyen Türe, tabanla istişare kurduktan sonra tabanın yönlendirmesi ile İYİ Partiye geçtiğini ve Anamur´a geri dönüşü sırasında parti rozetini cebine koyduğunu ve Belediye Başkanlığı rozetini taktığını söyledi.

Başkan Türe daha sonra kendisini ziyarete gelen MHP eski İlçe başkanı Erdal Bulut ve beraberindekileri kapıda uğurladı. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA