Belediyeler ‘pazarcılarla’ masaya oturacak! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Belediyeler ‘pazarcılarla’ masaya oturacak!


 

AKP’nin seyyar satıcıların kaldırım işgalleri konusundaki tepkisine, pazaryerlerinin kullanılmasını önerisin yenileyerek yanıt veren Başkan Kocamaz’a, İbrahim Genç’in pazarcılarla olan sözleşmeyi hatırlatması üzerine sözleşmenin yeniden incelenmesi kararı alındı.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım ayı olağan toplantı döneminin ikinci birleşim toplantısı Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın başkanlık ettiği mecliste; 42 komisyon raporu, idareden gelen 10 konu ve 1 ek gündem maddesi olmak üzere toplamda 53 madde görüşüldü. Komisyon Raporlarının ve idareden gelen ve ek gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından, söz alan AKP’li Meclis üyesi Mustafa Turan, özellikle şehir merkezinde seyyar satıcıların kaldırım işgali konusunda kendilerine yoğun şikayet geldiğini söyleyerek “Bu konuda zabıta arkadaşlarımızı uyarmamıza gerek var mı? Geçen dönemlerde haklı olarak biz uyarıyoruz seyyar satıcılar ara sokaklara kaçıyor ve ilçe belediyelerinde müdahale etmesi gerekiyor diyordunuz. Ancak şuanda öyle bir sıkıntı olmadığını biliyoruz. Dolayısıyla bu konuda zabıta arkadaşlarımızın, şehir merkezindeki kaldırımlarını işgalden kurtarmalarını istiyoruz” diyerek tepki gösterdi.

“PAZAR YERLERİNİ BOŞKEN BİZE VERİN, ÇÖZELİM”

“Tabiki bu kaldırım işgalleri bizide rahatsız ediyor” diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, bazı bürokratlara talimat vererek, “Zabıta ekipleri ile bir araya gelin öncelik Akdeniz Belediyesi olmak üzere diğer ilçe belediyeleri ile diyalog içinde çalışın ki bu işi çözelim” dedi. Daha sonra bazı ilçe belediyelerinden, sokak ve kaldırım işgallerini azaltmak amacıyla pazaryerlerinin boş olduğu zamanlarda kendilerine tahsis yapılmasını talep ettiklerini belirten Kocamaz, “Bu isteğimiz olsaydı biz bu satıcıları pazarlarda toplayacaktık. Ya bize yer gösterin pazar yapalım ya da hali hazır pazarların boş olduğu günleri bize tahsis edin dedik. Halen de bu sözümüzün arkasındayız. Öyle bir yer  tahsisi olursa bunu daha da geciktirmeden yılbaşından öncede çözebiliriz. Yeterki bize yer gösterin” dedi.

“İLÇE BELEDİYELERİ PAZARYERLERİNDE PEK İŞLEM YAPAMIYOR”

Kocamaz’ın sözleri üzerine araya giren Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, Başkan Kocamaz’ın isteğinin pazarcılarla çok eski dönemlerde yapılan sözleşme gereği olamayacağını belirterek; “Daha önceki görüşmelerde ilçelerde pazar yeri konusunda yer olmadığını ilettik. Biz mevcut pazarların yerlerini artıramıyoruz. Ayrıca çok eski dönemlerde bir büyükşehir belediye başkanı ile pazarcılar arasında yapılan sözleşmelerde onlara yerleri müstefna kararı ile vermişler. Bu yüzden biz pazaryeri konusunda pek işlem yapamıyoruz” dedi.

BAŞKAN KOCAMAZDAN GERİ ADIM

İbrahim Genç’in sözleri üzerine geri adım atan Başkan Kocamaz, “Zaten pazarlarda genellikle sebze ağırlıklı satışlar yapılıyor. Ama şuanda sokakları kaldırımları işgal eden onlar değil. Çok az bir kısmı onlardır. Bu yüzden başka konularda ticaret yapanlar var. Onlara tahsis etmek kararı olabilir. Ama bunu hep birlikte oturup görüşelim. Ama gerçektende bu kaldırım işgalleri Mersin’in ayıbıdır” diye konuştu.

Daha sonra CHP’lilerin şehir merkezinde ve Adnan Menderes Bulvarı’ndaki tarihi bölgelerdeki kentsel tasarım ve çevre düzenleme çalışmalarında yeşil alanların azaltılarak betonlaştırmanın artırıldığı eleştirilerine cevap veren Kocamaz, “Bu işler nereden baktığınıza bağlı. Daha önce sahilde yeşil alanların dışında işgal edilmiş alanlar oran olarak % 14 idi. Bizim hazırlattığımız projeye göre kanuna uygun ve % 3’ü geçmeyecek şekilde. İlk etapta öyle değerlendirenler olabilir. Ama şunu herkes bilsin ki yeşil alan eskisinden çok daha fazla olacak. Merak eden bir teknik elemana bunu ölçtürebilir. Bu tür yerlerde koyduğunuz heykelin işgal ettiği alanı bile inşaat alanı sayıyorlar. Şu anda bizim hazırlattığımız projede denize doğru genişleme olduğu için öyle görünüyor olabilir” dedi.

Konuşmaların ardından; Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım ayı 3. Birleşim toplantısın 27 Kasım 2017 tarihinde yapılması kararlaştırılarak toplantı sona erdi.     



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA