Mersin obeziteye savaş açtı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin obeziteye savaş açtı!


 

Mersin’de çocukluk çağında ki obeziteye karşı adeta savaş açıldı! Mersin firması Yörüksüt’ün sponsor olduğu İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ‘Çocuk Çağı Obezitesi Bilgilendirme Seminerleri’nin ilki Piri Reis İlköğretim okulunda gerçekleştirildi.

Kıymet Gökçe

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, çağın hastalığı haline gelen obezitenin küçük yaşlarda önlenmesi amacıyla, Çocuk Çağı Obezitesi bilgilendirme seminerlerinin ilkini Mersin Piri Reis İlköğretim okulunda gerçekleştirildi. Yörüksüt’ün de sponsor olduğu proje, 13 ilçede alanında uzman kişiler tarafından verilecek olan seminerlerle gerçekleşecek.

Mersin merkez Yenişehir İlçesi Palmiye Mahallesi’nde bulunan Piri Reis İlköğretim okulunda gerçekleştirilen seminere, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Yörüksüt Yönetim Kurlu Başkanı Ramazan Öz, Doktor Oğuz Demirsoy, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Kamil Çelebi Yılmaz, Okul Müdürü Mehmet Mete Aktekin, veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.  

Seminerde, Doktor Oğuz Demirsoy, ailelere ve çocuklara obezitenin nasıl önleneceği, nelere dikkat edilmesi gerektiği ve doğru beslenme konusunda bilgilendirme yaptı. Proje, son zamanların özellikle küçük yaşlarda sıkça görülmeye başlanan obezitenin önlenmesi amacıyla yapılıyor.

Projenin sponsorluğunu, hayata geçirdiği ve destek verdiği sosyal sorumluluk projeleriyle ön plana çıkan Yörüksüt üstleniyor. Bu tür projelere destek vererek Sadece bir gıda firması olmadığını gösteren Yörüksüt, Türkiye’nin geleceği olan çocukların erken önlem alarak bu hastalığa yakalanmaması için projeye sponsor oldu.

13 İLÇEDE YAPILACAK

Proje hakkında kısaca bahseden İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, projenin 13 ilçede gerçekleşeceğini belirterek, obezite hastalığına küçük yaşlarda önlem alınması gerektiğini vurguladı. Alanında uzman kişiler tarafından ailelere ve çocuklara bilgilendirme yapacaklarını kaydeden Koca, projeye destek veren Yörüksüt ailesine teşekkür etti. Koca, öğrencilere Mersin’in firması olan ve 25 yıldır kente hizmet eden firmayı rol model alabileceklerini söyledi.

“SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNE ÖNEM VERİYORUZ”

Yörüksüt’ün kuruluşundan kısaca bahseden Ramazan Öz ise, “25 yıl önce Mersin’de doğan Yörüksüt sadece süt değil, bu tarz sosyal sorumluluk projelerinde de yer alıyor. 25 yıl önce sokak sütçülüğüyle başladığımız bu keyifli serüveni şimdi 3 tane fabrikamız, 350 tane personelimiz ve 4 ülkeye ihracatla devam ettiriyoruz. Hedefimiz, Mersin’in markasını daha çok ülkeye ulaştırmak. ‘Kendi çocuğumuza yedirmeyeceğimiz ürünü hiç kimseye yedirmeyeceğiz’ sloganıyla yola çıktık. Bunla da başarılı olduğumuzu büyümemizden anlıyoruz. Ben bu projenin içerisinde yer aldığımız için mutluyum” dedi.

HAREKETSİZLİK, STRES VE SAĞLIKSIZ BESLENME

Obezitenin çığ gibi büyüdüğünü vurgulayan Doktor Oğuz Demirsoy da şunları söyledi; “Obezite aslında hastalık derecesinde yağlanma ve şişmanlık. Bunun en önemli nedeni, ucuz, sağlıksız gıdalar, stres ve hareketsizlik. Bu durum kentlerde daha yüksek. Ülkemizde bu konuda ileri durumda. Onun için bu hastalığı önlemek için direk çocuklara yönelik bir seminer düzenliyoruz. Çünkü obezite olmadan önlenebilecek bir şey. Bunu yapmanın en iyi yolu, sağlıklı beslenmeden geçiyor. Yani, şeker tüketilmeyecek, kapalı ürünler tüketilmeyecek, çocuklarımız hareketsiz kalmayacak, çocuklar hata yapmaktan korkmayacak bu sebeple strese girmeyecek.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA